Prof. mr. Pieter van Vollenhoven ondersteunt Dag van de BHV.

Dag van de BHV 2013 is door prof. mr. Pieter van Vollenhoven met een persoonlijke bijdrage ondersteund. Hieronder de bijdrage voor Dag van de BHV 2013 en in het linkermenu voor 2014.

'De Bedrijfshulpverleners

De eerlijkheid gebiedt mij hier op te merken - en dat niet uit beleefdheid, want dat tijdperk ligt nu helaas ver achter mij - dat bedrijfshulpverleners voor ondernemingen en organisaties van essentieel belang zijn als het onderwerp veiligheid je ter harte gaat.

Als zich een (ernstig) voorval voordoet, zijn zij immers de eerste en vaak enige personen die de onveiligheid kunnen helpen bestrijden, en een helpende of reddende hand kunnen bieden aan allen die ter plaatse aanwezig zijn.

De ervaring heeft mij geleerd dat er door allerlei omstandigheden veel tijd kan verlopen voor de professionele hulpverleners aanwezig kunnen zijn. En in geval van brand kan bijvoorbeeld een gang van 54 meter binnen anderhalve minuut totaal met rook gevuld zijn!

De bedrijfshulpverlening verdient dan ook onze aandacht en respect, ook in tijden dat er niets gebeurt. Kortom, de Dag van de BHV spreekt mij als 'dag' zeer aan!

Succes met al uw activiteiten.'

Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven
Voorzitter Stichting Maatschappij en Veiligheid

Delen: 

Inschrijven nieuwsbrief

     
Go To Top