Dag van de BHV wordt ondersteund door en is zelf supporter van het Nederlands Focal Point van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA). 'Veilig en gezond aan 't werk, dat raakt iedereen. Goed voor jou en voor de zaak.'

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden van het Focal Point neergelegd bij TNO.

Herken de druppel; check je werkstressCampagne 2014-2018

Op 13 mei 2014 is de campagne 'Herken de druppel; check je werkstress' officieel van start gegaan en deze duurt tot en met het voorjaar van 2018. Dag van de BHV is supporter van deze Dag.

Op Dag van de BHV maandag 3 november start de Week van de werkstress.

In week 45, van 3 t/m 7 november 2014 wordt op allerlei manieren aandacht besteed aan werkdruk en werkstress. Tijdens de conferentie in deze week worden de Goede Praktijken Awards uitgereikt. Zie hiervoor ook de campagnewebsite: http://campagne.arboineuropa.nl/

Wat betekent werkdruk, stress voor de inzet van de BHV'er? In het Magazine, editie 2014, onderdeel van het gratis promotiepakket wordt aandacht besteed aan de campagne.

Een gezonde werkplek

In 2012-2013 (in 2012 start 1e landelijke Dag van de BHV) was het met de campagne Een gezonde werkplek ‘Samen sterk voor preventie’ dat managers, werknemers en andere belanghebbenden werden aangemoedigd hun krachten te bundelen ten behoeve van de veiligheid en gezondheid. De campagne werd gecoördineerd door het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) en zijn partners in de 27 lidstaten van de EU en daarbuiten.

Delen: 

Inschrijven nieuwsbrief

     
Go To Top