De eerste landelijke Dag van de BHV maandag 5 november 2012.

Maandag 5 november 2012: een weekdag en een datum in november die voor de organisatie, Partners en Business Sponsoren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en blijven als de eerste landelijk Dag van de BHV.

Een Dag die is ontstaan uit de praktijkervaring dat de waardering en ondersteuning voor de inzet van de bedrijfshulpverlener binnen organisaties bij zowel directie en management als naaste collega's regelmatig tekort schiet. De doelstelling van de Dag was (en is nog steeds!): besef, waardering en support voor de collega-BHV'er. De BHV'er die zich inzet voor de ander, niet voor zichzelf. Vandaar de pay-off, slogan: 'Ik doe het ook voor jou!'

Uitreiking ihkv Dag van de BHV 5 november 2012BHV'er van het jaar gehuldigd

Gisteren vond de eerste Dag van de BHV plaats. Aan deze Dag, waarop de BHV’ers centraal stonden, namen diverse bedrijven, instellingen en organisaties door heel het land deel. Binnen de bedrijven waren veel individuele initiatieven opgezet om hun bedrijfshulpverleners extra in het zonnetje te zetten.

John Beijersbergen BHV’er van het jaar

29 oktober 2012 | Arbozorg | BHV

23 BHV’ers waren genomineerd, en vandaag werd de winnaar bekend. BHV’er van het Jaar is John Beijersbergen van FMHaaglanden. De jury roemde niet alleen zijn enthousiasme, maar ook zijn overtuigingskracht. Hoe krijgt hij het voor elkaar dat zijn opdrachtgevers BHV serieus nemen?

Een brandje blussen, een enkel zwachtelen, of zelfs een hartpatiënt reanimeren. Als een BHV’er hiermee te maken krijgt, zal hij dit in alle stilte proberen op te lossen. ‘Je wilt het reguliere werk zo min mogelijk verstoren’, zegt Beijersbergen. ‘En bovendien: zoveel aandacht, dat is ook niet leuk voor het slachtoffer.’

Klik op de afbeelding hieronder en lees in het Magazine hoe Dag van de BHV mag rekenen op Europese ondersteuning. Lees ook meer over het belang van herhalen, het oefenen en trainen, zoals dit ook geldt voor de professionele hulpverleners. Een indrukwekkende beschrijving van een levensreddende inzet: de BHV-collega redt het leven van de collega. Dit en meer in het Magazine 2012.

Online Magazine 2012 Dag van de BHV

PERSBERICHT
donderdag 21 juni 2012

Luchtalarm op Dag van de BHV
Landelijke dag voor hulpverleners én hulpontvangers

Maandag 5 november wordt dit jaar voor de eerste keer, en de komende jaren op de 1e maandag in november, met Dag van de BHV landelijk aandacht gevraagd voor de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Deze maandag zal zoals gebruikelijk op de eerste maandag van de maand, om 12.00 uur landelijk het luchtalarm, de sirene, worden getest. Wij herkennen de alarmering, maar deze keer met een positieve twist voor Dag van de BHV. De Dag kent drie doelstellingen. De belangrijkste is: waardering en support binnen het bedrijf voor de bedrijfshulpverlener. De collega-BHV’er zet zich tenslotte in voor de ander, niet voor zichzelf. Dat besef is er nu nagenoeg niet. De pay-off luidt dan ook: ‘Ik doe het ook voor jou’.

Genomineerden voor Verkiezing BHV'er van het Jaar 2012 zijn:

Delen: 

Inschrijven nieuwsbrief

     
Go To Top