BHV'er van het Jaar 2013: Chantal van SchaagenMaandag 4 november reisden namens de organisatie van Dag van de BHV, Sylvester Bennema en Angeliek Lieverdink af naar het noorden van het land, naar Groningen om precies te zijn. Daar werkt Chantal van Schaagen bij DUO en daar is het dat zij samen met de BHV-collega's van de Belastingdienst, in hetzelfde pand gevestigd, bedrijfshulpverlener is, ploegleider om precies te zijn. Binnen dit grote pand is de BHV- organisatie interdepartementaal georganiseerd, zowel organisatorisch als functioneel. Een heel mooie en bijzondere samenwerking!

Anoniem
24 BHV’ers waren genomineerd, één meer ten opzichte van vorig jaar, maar wel 24 nieuwe namen! Door de jury bestaande uit Partners van Dag van de BHV, zijn alle nominaties beoordeeld. De inzendingen waren geanonimiseerd in een overzicht weergegeven: man/vrouw, organisatie en/of vestigingsplaats waren niet te herleiden. De jury was enigszins verdeeld dit jaar, echter over de nummer 1 en 2 waren zij het eens. De eerste plaats en titel is dus voor Chantal en op de tweede plaats is geëindigd: Eddy v/d Molen van KPN, Leeuwarden. Bij deze feliciteren wij ook hem van harte met deze mooie eervolle tweede plaats!

JURYOORDEEL

‘De jury van Dag van de BHV prijst naast haar bijzonder enthousiaste inzet en professionele houding, bovenal haar communicatieve vaardigheden en betrokkenheid bij het uitdragen van nut en noodzaak om over een goed georganiseerde BHV-organisatie te beschikken. Vanuit Hoofd BHV en de collega’s, zowel BHV’ers als niet-BHV’ers, wordt benadrukt dat Ploegleider Chantal altijd rustig blijft, duidelijk aangeeft wat er gaat gebeuren en helder communiceert. Het is bewonderenswaardig hoe zij de kunst verstaat de rust die zij uitstraalt, over te brengen op die collega’s die als gevolg van een fobie angstig reageren. Die angsten komen in volle sterkte naar voren op het moment dat er een calamiteit plaatsvindt, maar ook wanneer het ontruimingsalarm gaat. Met haar benadering en rust geeft zij iedereen hierdoor een veilig gevoel. Tijdens haar dienst heeft zij de verantwoordelijkheid voor 8 verdiepingen. Chantal hecht grote waarde aan goede voorlichting en ziet dit als het halve werk. Richt zich met de voorlichting juist dus ook op de niet-BHV’ers, om de BHV zichtbaar te maken. Met haar gedrevenheid bereikt zij dat eenieder zich bewust wordt wat er allemaal bij komt kijken om een continue veiligheid, met zijn allen, te waarborgen. Dit doet zij zowel binnen als ook buiten de werkomgeving. De BHV-website met de laatste informatie en wetenswaardigheden wordt door haar up-to-date gehouden.
De jury is van oordeel dat Chantal van Schaagen op grond van haar niet aflatende inzet om de BHV onder ieders aandacht te brengen én te houden, plus haar professionele oog voor het omgaan met emoties van personen tijdens calamiteiten -daarnaast flexibel, leergierig, kritisch naar zichzelf en positief ingesteld is- de titel BHV’er van het Jaar 2013 verdient.’

De verkiezing BHV’er van het Jaar is een belangrijk onderdeel van Dag van de BHV. Dag van de BHV wil de inzet en het (levens)belang van de aanwezigheid van goed opgeleide en getrainde bedrijfshulpverleners onder de aandacht brengen. Besef, waardering en support zijn sleutelwoorden van deze Dag. Ondersteuning en waardering vanuit directie, management en collega’s. Dat eenieder binnen de organisatie beseft: mijn collega-BHV’er zet zich niet in voor zichzelf, maar doet het voor mij. Vandaar de slogan: ‘Ik doe het ook voor jou!’


Lees ook het persbericht.

Delen: 

Inschrijven nieuwsbrief

     
Go To Top