4 november: Randstad Holding via Twitter

Vandaag is t de dag van de BHV’er én onbekende held. Toeval? Wij denken van niet! Alle BHV'ers&alle helden: bedankt!

Chantal van Schaagen BHV'er van het Jaar 2013

4 november 2013 Arbo Online.nl

Chantal van Schaagen BHV'er van het Jaar 2013

Op de website van Arbo Online leest u meer over de tot BHV'er van het Jaar 2013 verkozen Ploegleider BHV bij DUO/Belastingdienst.

Klik hier om naar de website te gaan.

3 juli 2013 Zoetwaren.nl

Zoetwaren.nl roept u op uw BHV'er van het Jaar te nomineren!3 juli 2013 Zoetwaren.nl

Verkiezing BHV'er van het Jaar 2013 van start!

Op de website van Zoetwaren.nl wordt opgeroepen tot het nomineren van collega's voor de titel BHV'er van het Jaar 2013. Zoetwaren.nl is hét vertrekpunt voor iedereen die meer wil weten over de zoetwarensector.

Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk

Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werkEuropees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk

Op de agenda: 4 november 2013 Dag van de BHV

Klik hier om naar de website te gaan.

17 mei 2013 MKB Servicedesk

17 mei 2013 MKB Servicedesk

Nationale dag van de bedrijfshulpverlening

Wie wordt de BHV'er van het jaar?

9 april 2013 Arbocatalogus PO (Primair Onderwijs)

Arbocatalogus PO9 april 2013 Arbocatalogus PO (Primair Onderwijs)

NIEUWS De dag van de BHV

Deze dag vindt dit jaar plaats op maandag, 4 november 2013. Deelname aan de dag is gratis. Voor meer informatie klik hier. Voor een terugblik op ‘De dag van de BHV’er’ in 2012 klik hier.

 

Arbo Online: Verkiezing BHV'er van het Jaar 2013 van start

Arbo Online artikel 26 april 2013 Verkiezing BHV'er van het Jaar 2013 van start26 april 2013 Arbo Online

Verkiezing BHV'er van het Jaar 2013 van start

Klik op het logo hiernaast voor het volledige artikel.

Bedrijfshulpverlening in crisistijd: ‘Je geld of je leven’

Brandveilig.com13 februari 2013 Brandveilig.com en Arbo-Online

Arbo OnlineBedrijfshulpverlening in crisistijd: ‘Je geld of je leven’

Veiligheid is voor veel bedrijven een sluitpost op de begroting, berichtten NOS en RTL Editie NL. Bedrijfshulpverlening krijgt in tijden van crisis een lagere prioriteit.

Even andere prioriteiten op de agenda in deze slechte economische tijden. BHV komt wel weer, als we weer wat ruimer in het geld zitten. Maar ogenblikkelijk rijst de vraag: hoe belangrijk is het banksaldo wanneer je (ja, ook als directielid of manager!) ineens onwel wordt en op de grond ligt of men niet goed weet wat te doen bij een beginnende brand?

Mindset, daar gaat het om
‘BHV’ers kunnen het verschil maken tussen leven en dood, tussen bedrijfscontinuïteit en faillissement’, vertelt Sylvester Bennema, directeur van Crisicom Crisismanagement en Bedrijfshulpverlening en tevens initiator en organisator van de landelijke Dag van de BHV. ‘Door de overheid is de verantwoordelijkheid de afgelopen jaren meer en meer bij de werkgever gelegd. Bennema: ‘De opdracht is in de Arbowet helder geformuleerd: regel het, zorg dat je doeltreffende maatregelen treft en geoefend bent. De praktijk laat gelukkig zien dat het heel erg vaak goed gaat. Dus antwoord geven op de vraag ‘Je geld of je leven’ is nu niet zo aan de orde. Schouders worden opgehaald, struisvogelpolitiek wordt toegepast. Ach, wanneer gebeurt hier nou iets.’

Geen maatregelen, dan ook geen geld
Het gaat dus heel erg vaak goed, maar toch liegen de cijfers niet. Jaarlijks raken 250.000 medewerkers gewond op de werkvloer. Van hen belanden 750 in het ziekenhuis en 82 overlijden. Bennema waarschuwt: ‘Wat duidelijk kan worden in geval van een calamiteit is dat een en ander niet doeltreffend was geregeld en georganiseerd. Wat het, naast persoonlijk leed, dan nog erger maakt is de verzekeraar die niet uitbetaalt omdat aantoonbaar is dat het bedrijf geen afdoende en juiste maatregelen heeft getroffen. Bedrijven kunnen daardoor failliet gaan.’ Bennema vervolgt: ‘Helaas is het nog altijd zo dat er eerst wat moet gebeuren voordat wordt ingezien dat zomaar, met een knip van de vingers, er iets kan gebeuren. Die mindset, die moet bij de werkgevers veranderen. In ieders belang.

2e Dag van de BHV voor bewustwording
Iedere eerste maandag van november is het Dag van de BHV. Dit jaar op maandag 4 november 2013. Deze Dag wordt alle niet-BHV’ers gevraagd aandacht te hebben voor de inzet van hun BHV-collega. ‘Ik doe het ook voor jou!’.

Besef, waardering en support, dat zijn de sleutelwoorden voor de Dag van de BHV
Waardering van collega’s, directie en management voor die inzet. Het is tenslotte een behoorlijke verantwoordelijkheid die op de schouders van de BHV-collega rust. En last but not least hem of haar ondersteunen in het volgen van de herhalingstraining. En ja, daarvoor moet hij van zijn werkplek weg en ja, dat kost geld. Welk antwoord wordt het in geval van nood op de vraag ‘Je geld of je leven’? Bennema besluit: ‘Leg die vraag voor aan bedrijven en personen die er ervaring mee hebben. Zij weten het antwoord, zonder twijfel. Zeg nou eerlijk, iedereen toch wel.’

Delen: 

Inschrijven nieuwsbrief

     
Go To Top