Derde landelijke Dag van de BHV: o.a. op radio, op tv, op Curaçao…

De aandacht voor deze Dag van de BHV is in 2014 al vroeg in het jaar begonnen. Niet alleen bij de organisatie, maar ook bij aanvragers van de gratis promotiepakketten! Blijkbaar hadden degenen die voorgaande jaren aandacht schonken aan Dag van de BHV, al bijtijds een herinnering in de agenda gezet voor het aanvragen van de pakketten voor 2014.
En dat was maar goed ook! Dit jaar waren maar liefst 5000 gratis pakketten beschikbaar en nog vóór afloop aanvraagtermijn, waren al deze 5000 pakketten aangevraagd en gereserveerd. Prachtig!
Dus meteen de hint voor degenen die helaas (net) te laat waren: noteer alvast het aanvragen van het pakket voor maandag 2 november 2015 in de agenda! In april 2015 is de aanvraagmogelijkheid via de website weer geopend.

Honderden organisaties, instellingen en bedrijven
Grote namen als Albert Heijn, Rijkswaterstaat, Nationale Nederlanden, ING, Erasmus Universiteit Rotterdam, DHL en Wehkamp hebben aan deze Dag van de BHV deelgenomen. Het totaal aantal aanvragen heeft dit jaar dat van 2013 en 2012 flink overstegen. Door de grootte van de bedrijven (o.a. multinationals, universiteiten en grote overheidinstellingen) en daarmee het aantal pakketten dat benodigd is voor het uitdragen van de doelstelling van Dag van de BHV – naar de niet-BHV’ers! -, waren de 5000 pakketten dus al eerder op.

BHV’er van het Jaar 2014
En… tot de deelnemers aan Dag van de BHV behoorde ook het Elkerliek ziekenhuis in Helmond! Hier is de tot BHV’er van het Jaar 2014 gekozen Ad Geluk werkzaam. Om 10.00 uur op maandag 3 november is Ad door juryvoorzitter Sylvester Bennema hiervan op de hoogte gesteld. Ad was op dat moment bezig met een zgn. table-topoefening en reageerde totaal verbouwereerd op het bericht. Hij had dit niet verwacht. Diezelfde middag is in het het Elkerliek door juryvoorzitter Sylvester Bennema hem de persoonlijke kristalglazen award overhandigd alsmede de WisselAward én de cheque van € 2000, - waarvan Ad aan de vertegenwoordiger van de Nederlandse Brandwondenstichting meteen € 1000 schonk. In de fotogalerij zijn van zowel de uitreiking als de chequeoverhandiging foto’s geplaatst.

Media
Ad Geluk heeft na het toekennen van de eretitel als een volleerd BN’er 2 radio-interviews gegeven: één aan de bekende en populaire zender Q-Music en aan Radio Steunkous, een radioprogramma gemaakt door Buurtzorg Amsterdam en speciaal bedoeld voor de patiënten van Buurtzorg en andere thuiszorgorganisaties.

Sylvester Bennema is namens de organisatie Dag van de BHV telefonisch geïnterviewd voor twee radiouitzendingen, voor RTV Utrecht en Glow FM.

Omroep Zeeland is op bezoek geweest bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen en heeft meegekeken tijdens een BHV-oefening.

Ook talloze andere (online) mediakanalen hebben aandacht geschonken aan Dag van de BHV 2014. Voor een overzicht verwijzen wij u graag naar de fotogalerij.

Dag van de BHV in het buitenland!
Dit jaar is ook buiten Nederland aandacht geschonken aan de inzet van de bedrijfshulpverleners: op de Nederlandse Ambassade in Berlijn en … op Curaçao!
Het is nu al spannend waar Dag van de BHV in 2015 buiten Nederland gaat plaatsvinden. Heeft iemand een idee?

Twitter en Facebook
Socale media is overspoeld met reacties op de verkiezing van Ad Geluk, maar ook daarvoor al is er veel aandacht geweest voor Dag van de BHV. Het aantal Likes op Facebook is dit jaar fors toegenomen, evenzo het aantal Volgers op Twitter.

Delen: 

Inschrijven nieuwsbrief

     
Go To Top