Vierde landelijke Dag van de BHV: weer méér deelnemende organisaties

Dag van de BHV blijft ‘groeien’! Ook dit jaar ziet de organisatie nieuwe namen op het overzicht met aanvragen voor het gratis promotiepakket. Het aantal aanvragen stijgt dit jaar naar de 900, voor het vierde achtereenvolgende jaar een fikse stijging. Weer méér BHV’ers die door hun collega’s, directie en management in het zonnetje zijn gezet! In dit aantal van bijna 900 zijn de organisaties die geen gedrukt materiaal hebben aangevraagd maar het promotiemateriaal via de website van Dag van de BHV downloaden, niet meegeteld. Alle 5000 beschikbare pakketten waren voor sluiting aanvraagmogelijkheid al gereserveerd.

Bekende bedrijven, multinationals, instanties en instellingen…

… hebben dit jaar deelgenomen. Een kleine (willekeurige) greep uit de aanvragen: Goodyear, Media Markt, de Nationale Politie, Dura Vermeer, JUMBO Supermarkten, gemeenten o.a. Amsterdam, Roermond en Zwolle, Suiker Unie, IKEA, rechtbanken, GGD, de SVB, het COA, een aantal universiteiten, T-Mobile, PostNL, ING, Defensie, Ahold, DHL en Wehkamp. Ook op de diverse ministeries is aandacht besteed aan de inzet van de BHV'ers, evenals binnen een groot aantal vestigingen van KPN. Maar liefst 7 genomineerden van KPN dongen mee naar de titel BHV'er van het Jaar 2015!

Verkiezing BHV’er van het Jaar 2015

Wat een verrassing dit jaar bij de nominaties voor de titel BHV’er van het Jaar 2015: uit Aruba werd een nominatie ontvangen! Bij de samensteller van het nominatieoverzicht was dit jaar sprake van extra spanning: waar vindt dit jaar de prijsuitreiking plaats?

Misschien goed om nog een keer toe te lichten hoe de jury tot de keuze van de BHV’er van het Jaar komt? Als volgt: de nominaties worden in een overzicht verwerkt waarin alle (mogelijke) herleidingen naar man/vrouw, hij/zij, hem/haar, wat voor een soort organisatie het betreft – en geen namen uiteraard - door puntjes worden vervangen. In tegenstelling tot het ‘lezen tussen-de-regels door’, waardeert de jury de omschrijvingen ‘tussen-de-puntjes door’. De jury kent punten toe aan een top 5 en de persoon met de meeste punten wordt verkozen tot BHV’er van het Jaar.

Maurice Linders, BHV’er van het Jaar 2015

Dit jaar is de prestigieuze eretitel BHV’er van het Jaar 2015 toegekend aan Maurice Linders, werkzaam bij MGG Netherlands BV te Tegelen. In Tegelen bezit MGG één van Europa's grootste aluminium zandgieterijen. (Lees meer over MGG)

Om 16.00 uur startte in Tegelen de prijsuitreiking. Door algemeen directeur Bart-Jan van den Boogaart is Maurice extra in het zonnetje gezet. Juryafgevaardigde Ton Baas was de volgende spreker. Hij heeft het juryrapport voorgelezen op basis waarvan de titel aan Maurice is toegekend. (Lees hier het rapport). Aansluitend is de prachtige kristalglazen Award, de cheque van 1000 euro en de oorkonde aan Maurice uitgereikt.

Ad Geluk, BHV’er van het Jaar 2014, heeft de titel en de WisselAward  - met hierin gegraveerd de namen, functies en organisaties waarvoor de BHV’er van het Jaar werkzaam is – overgedragen aan Maurice. ‘Jij bent de eerste in het bestaan van Dag van de BHV die de titel een week langer op zak heeft: 2016 is namelijk een schrikkeljaar’, merkt Ad op.

Maurice heeft de andere cheque van 1000 euro overhandigd aan Bea Caniels, die namens de Hartstichting de cheque blij in ontvangst neemt. ‘De Hartstichting ontvangt geen subsidies, in tegenstelling wat veelal wordt gedacht. Dus wij als Hartstichting zijn heel blij met de gift van Maurice.’

Plaats 2 en 3 voor KPN

Maar liefst 7 genomineerden vanuit de KPN-gelederen maakten kans op de eretitel. Uiteindelijk zijn KPN'ers op de 2e en 3e plaats geëindigd. Ook een prachtig resultaat, hulde!

Twitter en Facebook

Dag van de BHV was all over Twitter op de Dag zelf en ook de dagen voorafgaand aan de 2e november werd er al volop getweet over #DvdBHV. Veel foto's zoals van BHV'ers met bloemen, prachtig gebak, battelende BHV'ers en BHV'ers die onder een erehaag doorlopen zijn gesignaleerd. Natuurlijk ook veel gelukwensen voor Maurice, ook op Facebook.

Verkiezing BHV’er van het Jaar voor Partnerwerknemers

Dag van de BHV wordt mogelijk gemaakt door Partners. Volgens het reglement zijn werknemers/BHV’ers van deze organisaties uitgesloten van deelname aan de Verkiezing BHV’er van het Jaar. Om die reden heeft binnen de Partnerorganisaties RDW en Essent een ‘schaduwverkiezing’ plaatsgevonden. Op deze manier was van extra aandacht en extra in het zonnetje zetten ook voor hun BHV’ers sprake. Zie ook het linkermenu, de Fotogalerij.

Geen Partner, wel eigen verkiezingen

Onder meer TU Delft en Ahold heeft intern een verkiezing BHV’er van het Jaar georganiseerd. In de fotogalerij is hiervan beeldmateriaal opgenomen.

Op naar de 5e landelijke Dag van de BHV!

Het betreft hier een Terugblik, toch kunnen we het niet laten om alvast vooruit te kijken naar de 5e landelijke Dag van de BHV, door het schrikkeljaar op maandag 7 november 2016. De datum kan alvast maar genoteerd zijn, toch?

Het aanvraagformulier voor het gratis promotiepakket en het nominatieformulier voor de Verkiezing BHV’er van het Jaar 2016 zijn per begin april 2016 op de website van Dag van de BHV beschikbaar. Via Twitter en Facebook wordt de datum bekendgemaakt.

Tips en opmerkingen

De evaluatie-enquête over Dag van de BHV 2015 levert ongetwijfeld weer een groot aantal tips en aanbevelingen op voor de komende Dag. En zijn er nadien tips, ideeën, opmerkingen? Deze zijn van harte welkom op organisatie (at) dagvandebhv.nl.

Graag tot ziens op de 5e landelijke Dag van de BHV!

Delen: 

Inschrijven nieuwsbrief

     
Go To Top