Verkiezing BHV’er van het Jaar 2018
Wat was de uitkomst van de Verkiezing BHV’er van het Jaar een verrassing! De jury beoordeelt een geheel geanonimiseerd overzicht met inzendingen. Namen van personen en organisaties, en ook hij/zij komen niet voor. Alles dat mogelijk leidt tot enige herkenning is weggehaald. Puur de inzet telt voor de beoordeling. Normaalgesproken wonen ’s middags bestuursleden de uitreiking bij. Dat zou juist dit jaar geweldig zijn geweest: de BHV’er van het Jaar 2018 woont en werkt namelijk op Aruba.
Met vertaling vanuit het Papiaments is in Amersfoort telefonisch de uitreiking gevolgd en is de organisatie en bestuursvoorzitter getuige geweest van het feit dat Francis Odor, werkzaam in het Dr. Horacio E. Oduber Hospital in Oranjestad, de titel enthousiast in ontvangst heeft genomen. Op de WisselAward is een nieuwe naam toegevoegd. Wie volgt in 2019?

Terugkijkend op 5 november 2018
Op maandag 5 november vond de zevende landelijke Dag van de BHV plaats. Voor het eerst sinds de eerste Dag in 2012 was het promotiemateriaal geheel digitaal beschikbaar. Voor de ene organisatie een uitstekende oplossing, voor de andere wat minder. Met name de grote organisaties reageren enthousiast doordat zij nu zelf kunnen bepalen hoeveel materiaal ze nodig hebben om iedereen binnen de organisatie te kunnen bereiken. Met name de poster om zelf op te maken, met de eigen BHV’ers, was ook dit jaar weer een grote hit. Voor de organisatie telden drie belangrijke redenen om het materiaal alleen digitaal beschikbaar te stellen: budgettechnisch gezien, uit MVO-oogpunt en zeker ook voor beschikbare aantallen op maat.

Toekomst Dag van de BHV
Ten aanzien van het budget. Dag van de BHV wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door Partners en Business Sponsoren. Doordat een aantal Partners op bestuurlijk niveau andere keuzes hebben gemaakt en Partnership Dag van de BHV hierdoor kwam te vervallen, viel hierdoor ook een deel van het budget weg. Vanuit de organisatie is richting de achterban, de deelnemende organisaties, actie ondernomen of er animo was om Partner te worden. In de evaluatie-enquête wordt steevast het belang van de Dag onderschreven. Helaas heeft het niet geleid tot betrokkenheid in de vorm van Partnership.

Inhakend op de laatste twee zinnen. De evaluatie-enquête 2018 is niet uitgezet. Dit had alles te maken met budget. Na afloop van de zevende Dag rees de twijfel of een achtste Dag in 2019 er wel in zou zitten. Het mooie nieuws nu is dat door deze tekst op te stellen, ondertussen duidelijk is dat de achtste Dag op maandag 4 november 2019 een feit is. Een aantal nieuwe Partners heeft zich voor de komende drie jaar verbonden aan Dag van de BHV. Met dank aan onze Ambassadeur en Boegbeeld Erik Akerboom! Hierover later meer op de website bij Dag van de BHV 2019.

Delen: 
     
Go To Top