Voortbestaan Dag van de BHV
Het jaar 2019 startte voor de Organisatie van Dag van de BHV in onzekerheid. De zevende Dag van de BHV had kort ervoor op maandag 5 november 2018 plaatsgevonden. Helaas hadden zich nog niet voldoende nieuwe Partners gemeld om de eerstvolgende Dag mede mogelijk te maken, ondanks meerdere oproepen hiertoe. Om die reden werd besloten om de evaluatie-enquête 2018 niet te verzenden. Tenslotte was op dat moment onbekend of de resultaten in een achtste editie van de Dag konden worden meegenomen.

Inzet Erik Akerboom
Om een en ander nader te bespreken zaten we eind februari met onze Ambassadeur Erik Akerboom om tafel. Dankzij zijn inspanning konden we vervolgens drie prachtige nieuwe Partners noteren: PostNL, ProRail en… de Politie zelf. Al sinds de start van Dag van de BHV in 2012 namen de politieregio’s deel aan Dag van de BHV; per 2019 dus ook met de Politie als medeorganisator. PostNL was ook niet onbekend met de Dag en ProRail nam ook altijd al enthousiast deel. Aan het verzoek van onze Ambassadeur om – als grote werkgevers in Nederland – hun maatschappelijke rol te pakken en een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven, hebben zij graag gehoor gegeven.

We gaan van start!
Vanaf dat moment kon de Organisatie volop aan de slag met het updaten van de website, de opmaak van het promotiemateriaal en het magazine. De studio van vormgever van het eerste uur Lente Vormgeving, werd geboekt. Modellen reisden af naar de studio in Tilburg en de foto’s werden geschoten. Ook het magazine dat veel tijd en inzet vraagt zou weer mogelijk zijn. Et voilà… klik hier en lees in het magazine de bijdragen van onze Ambassadeur, de Partners en de geïnterviewde organisaties die graag en enthousiast een kijkje in hun BHV-keuken willen geven.

Thema 2019
Het thema van 2019 luidt ‘Dan vertrouw ik op jou’. Het is een prachtig praktijkvoorbeeld en komt voort uit een gesprek tussen een niet-BHV’er en BHV’er. De BHV’er vertelt aan een derde dat hij best wel verantwoordelijkheid op zijn schouders voelt rusten. Hij heeft nog nooit een echte inzet meegemaakt en wanneer het keer zo zal zijn, dán pas weet hij hoe hij in de praktijk, met de kennis en kunde uit de herhalingsopleidingen in het achterhoofd, zal handelen. De niet-BHV’er legt haar hand op zijn schouder en zegt slechts: “Dan vertrouw ik op jou.

De achtste Dag van de BHV maandag 4 november 2019
Door het hele land hebben BHV’ers tal van activiteiten georganiseerd om hun collega’s te tonen dat zij op de BHV-collega’s mogen vertrouwen. Dat de BHV’ers op hun beurt bedrijf breed ondersteuning nodig hebben om te kunnen blijven leren en oefenen in ieders belang. In de Fotogalerij - link volgt - zijn onder meer foto’s opgenomen van deelnemende organisaties, een radiofragment, YouTube-video en ander mediamomenten.

Verkiezing BHV’er van het Jaar 2019: Marlies Venema, gefeliciteerd!
Collega’s hebben collega’s die BHV’er zijn genomineerd voor de prestigieuze titel BHV’er van het Jaar 2019. Wederom zijn nominaties uit Aruba ontvangen waar de BHV’er van het Jaar 2018 woont en werkt. De honneurs voor het overdragen van zijn titel aan Marlies Venema als BHV’er van het Jaar 2019 heeft onze Ambassadeur op zich genomen. In een persoonlijke videoboodschap heeft Erik Akerboom warme woorden van dank uitgesproken voor Marlies haar BHV-inzet in en voor het Elkerliek Ziekenhuis in Tilburg. In aanwezigheid van haar gezin, moeder en collega’s heeft Marlies de titel, cheque, oorkonde en award in ontvangst genomen. De Brandwondenstichting was aanwezig en nam dankbaar de tweede cheque van 1000 euro uit handen van Marlies aan.

Dag van de BHV 2.0
2019 is een soort van tussenjaar geweest. De onzekerheid en in Q2 nader kennismaken met nieuwe Partners betekenden een verlate start en dus minder tijd voor de Organisatie om bijtijds plannen te concretiseren. De negende Dag in het jaar 2020 zal de start van Dag van de BHV 2.0 inluiden. Wat dit inhoudt, in welke vorm: dat zal niet op deze plek in de Terugblik worden opgenomen. We kijken vooruit en die info vind je op de actuele pagina’s over maandag 2 november 2020.

Doe je weer mee? Meld je aan voor de nieuwsbrief (homepage rechtsonder) en volg ons op de sociale media voor het moment dat promotiemateriaal beschikbaar is én natuurlijk voor het laatste nieuws!

Delen: 
     
Go To Top