Recept Broodje BHV 2019

Díe eer gaat naar Flantuas Café Restaurant Lelystad Airport

Gerhard Flantua: "Het Recept Broodje BHV 2019 heb ik 'Driedekker' genoemd. Ons restaurant is sinds 25 jaar op Lelystad Airport gevestigd en in onze menukaart zijn al sinds jaar en dag veel - hoe kan het ook anders op zo'n locatie - termen uit de luchtvaart verwerkt. Speciaal voor Dag van de BHV hebben we nu dus ook een 'Driedekker'. Je kan met de ingrediënten 'per dekker' wisselen, zodat je met één vliegende beweging ook de visliefhebber en de vega tegemoet komt."

ReceptBroodjeBHVMagazineIngrediënten
* 4 sneetjes bruin brood
* Yoghurtmayo
* Peper en zout naar smaak
* Lange saté- of bamboeprikkers

Driedekker 1
* 2 Plakjes pastrami*
* Honingzuurkool
Driedekker 2
* 2 plakjes (boerderij)kaas
* 4 plakjes tomaat
Driedekker 3
* Scharrel ei in plakjes
* Mesclun (of ijsberg) sla
*Vega?
Vervang de pastrami/honingzuurkool door plakjes seitan.

Bereidingswijze:
Besmeer de sneetjes licht met de yoghurtmayo.
Beleg de sneetjes afzonderlijk met de pastrami/honingzuurkool, met de kaas en tomaat en met het ei en wat ijsbergsla.

Voor de visliefhebber kan je aan het ei en de mesclun (of ijsbergsla) nog wat losgemaakte tonijn
toevoegen.
Aan elkaar rijgen aan een lange pin et voilà: de Dag van de BHV Driedekker.
Uiteraard kan je ze ook apart serveren of ook nog een keer overdwars doorsnijden.

Eet smakelijk!

Dit recept vind je ook terug op de flyer Recept Broodje BHV die je hier kan downloaden!

Delen: 

Inschrijven nieuwsbrief

     
Go To Top