Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 6 november 2023

Industrieel Museum Zeeland

“BHV is ook in een museum van groot belang”

“Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor onze vrijwilligers”

 Gerrit Hommersom van het Industrieel Museum Zeeland vertelt over de succesvolle nieuwsbrief die op de Dag van de BHV werd gestuurd aan alle vrijwilligers. 

Het Industrieel Museum Zeeland is gevestigd in de monumentale suikerloods in Sas van Gent en verrast de bezoeker met vele aspecten van industrie in het algemeen en die van Zeeland in het bijzonder. Het Industrieel Museum Zeeland is geen gewoon museum. Het is kijken EN doen, want hier kijk je met je handen!

De imposante machines, het innovatieve technische vernuft van toen en nu, maar ook aspecten als veiligheid, energie en logistiek komen op een interactieve manier aan bod. De vele vrijwilligers maken kinderen en volwassenen die ‘niks met industrie hebben’ enthousiast met onze collectie, activiteiten en interactieve opstellingen.

Het museum heeft natuurlijk een BHV-organisatie met een veiligheidsplan dat direct bij de balie hangt.

In de nieuwsbrief aan de vrijwilligers werd de Dag van de BHV onder de aandacht gebracht en werd hen gevraagd: denk eens even mee….
Want je kunt misschien denken dat er in een museum weinig risico op ongevallen bestaat. Maar als je even wat nadenkt dan is er veel waar de organisatie zich op dient voor te bereiden. Wat te doen bij brand? Wie kan er ingrijpen als er een bezoeker onwel wordt. Is er iemand die de defibrillator kan gebruiken als dat onverhoopt nodig mocht zijn. Denk ook aan de activiteiten van de klusploeg: werken met zware onderdelen en grof gereedschap. Ongelukken zitten altijd in een klein hoekje.

 

De nieuwsbrief zorgde ervoor dat er weer 2 nieuwe aanmeldingen waren voor de BHV-cursus. Het Industrieel Museum Zeeland zorgt er voor dat bezoekers en vrijwilligers zich veilig kunnen voelen!

Lees hier de nieuwsbrief van het Industrieel Museum Zeeland 2021

In de toolkit van de Dag van de BHV is een leaflet beschikbaar, om nieuwe BHV’ers te werven.

    Cart