Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

Persberichten

Spencer Zwier (Gemeente Boekel) verkozen tot BHV’er van het jaar 2023

Spencer Zwier, werkzaam als bode bij Gemeente Boekel, werd vandaag verkozen tot BHV’er van het jaar 2023. Hij redde het leven van een man tijdens de carnaval festiviteiten. Daarnaast zet hij zich altijd vol enthousiasme in voor de BHV-organisatie. Op een positieve manier draagt hij het belang van BHV uit in de organisatie.

Tijs van Lieshout (voorzitter Brandweer Nederland) nieuwe ambassadeur van Dag van de BHV

Tijs van Lieshout, onder andere voorzitter van Brandweer Nederland, neemt de rol als ambassadeur van Dag van de BHV over van Henk van Essen, Korpschef van de Politie. In deze rol zal Tijs van Lieshout zich inzetten om het belang van Bedrijfshulpverlening (BHV) te benadrukken en bewustwording te creëren over de cruciale rol die BHV speelt in noodsituaties.

Persbericht

Van je collega moet je het hebben: Abdelmaiyd Salah (Rijkswaterstaat) verkozen tot BHV’er van het jaar 2022
Abdelmaiyd Salah, werkzaam bij Rijkswaterstaat op de afdeling Centrale Informatie Voorziening in Delft, werd vandaag verkozen tot BHV’er van het jaar 2022. Hij redde het leven van zijn collega door de Heimlich-greep toe te passen. Bovendien heeft hij tijdens corona extra op kantoor gewerkt, waardoor hij veilig werken mogelijk maakte voor collega’s die echt niet thuis konden werken. Op een positieve manier draagt hij het belang van BHV uit in de organisatie.

Jody Elburg verkozen tot BHV’er van het Jaar 2021

Jody Elburg, werkzaam bij Intersnack in Doetinchem, mag zich BHV’er van het Jaar 2021 noemen. Hij volgt hiermee Rob de Ruijter uit Amsterdam op. Sylvester Bennema, juryvoorzitter en voorzitter Stichting Dag van de BHV, verraste Jody Elburg vanochtend telefonisch met de uitslag.

Geen superheld maar ‘BHV’er van het jaar’

Persbericht
‘Ik ben geen superheld, ik let gewoon op anderen’
Dag van de BHV vraagt aandacht voor collega’s met een bijzondere taak

Jubileum 10 jaar Dag van de BHV

Jubileum 10 jaar Dag van de BHV
De Dag van de BHV op de 1e maandag van november leeft in Nederland. Dit jaar is de 10e editie van deze Dag, die landelijk op de werkvloer bij duizenden organisaties wordt gehouden.

Van Helmond naar Amsterdam: Rob de Ruijter is verkozen tot BHV’er van het Jaar 2020

Maandag 2 november 2020 – Rob de Ruijter, werkzaam bij Ymere in Amsterdam mag zich de kersverse BHV’er van het Jaar 2020 noemen. Hij volgt hierin Marlies Venema van het Elkerliek ziekenhuis uit Helmond op. Ton Baas, juryvoorzitter en voorzitter Stichting Dag van de BHV, verraste De Ruijter vanochtend telefonisch met de uitverkiezing uit een eerder gekozen Top 5 genomineerden.

Aandacht en waardering voor BHV, ook in tijden van corona

Amersfoort, 25 oktober 2020 – De impact die het coronavirus heeft op het bedrijfsleven is groot. Ook de BHV’ers merken daar de gevolgen van. Wat gebruikelijk was bij een calamiteit, is opeens een risico geworden en richtlijnen bij hulpverlening worden telkens aangescherpt. Dit vraagt van bedrijfshulpverleners om van tevoren goed na te denken over hun inzet.

Korpschef Nationale Politie Henk van Essen nieuw boegbeeld Dag van de BHV

Henk van Essen is het nieuwe boegbeeld van de landelijke Dag van de BHV. Hij neemt het stokje  over van zijn voorganger Erik Akerboom. “Vanzelfsprekend en met groot genoegen neem ik de rol  als boegbeeld van hem over,” aldus Van Essen.

Van Aruba naar Helmond: Marlies Venema is verkozen tot BHV’er van het Jaar 2019

Maandag 4 november 2019 – Marlies Venema, werkzaam in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond mag zich de kersverse BHV’er van het Jaar noemen. Zij volgt hierin Francis Odor uit Aruba op. De jury heeft Venema uit 19 kandidaten verkozen tot BHV’er van het Jaar 2019. Om 10.00 uur heeft Ton Baas, juryvoorzitter en voorzitter Stichting Dag van de BHV, haar telefonisch verrast met de mededeling.

De Politie, PostNL en ProRail verbinden zich aan Dag van de Bedrijfshulpverlening

Amersfoort, 20 juni 2019 – De Politie, PostNL en ProRail zijn de nieuwe Partners voor Stichting Dag van de Bedrijfshulpverlening (BHV). Deze grote organisaties gaan voor een periode van drie jaar een Partnership aan met de stichting. Ambassadeur en boegbeeld Erik Akerboom ziet het als belangrijke opbrengst dat deze partijen zijn aangesloten. Hij roept het bedrijfsleven en overheidsinstanties op om het initiatief nog breder onder de aandacht te brengen.

Het laatste nieuws

    Cart