Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

Jubileum 10 jaar Dag van de BHV

De Dag van de BHV op de 1e maandag van november leeft in Nederland. Dit jaar is de 10e editie van deze Dag, die landelijk op de werkvloer bij duizenden organisaties wordt gehouden. Speciaal voor het jubileumjaar is op de nieuwe website een “Wij doen mee”-landkaart geïntroduceerd, waarop organisaties uit allerlei branches kunnen laten zien dat ze meedoen. Hiermee zetten zij hun BHV’ers in het zonnetje. Landelijk vragen we aandacht voor het besef dat BHV’ers onmisbaar zijn en geven we hen support en waardering voor wat zij doen.

Naast het luchtalarm dat op de 1e maandag van november speciaal voor de BHV’ers afgaat, is ook jaarlijks een gratis toolkit met promotiemateriaal beschikbaar om op de werkvloer aandacht te geven aan de Dag. We nodigen iedereen uit die betrokken is bij bedrijfshulpverlening, zoals Hoofden BHV, facilitair managers maar ook directie en management, om dit jaar mee te doen.

Verkiezing BHV’er van het Jaar 2021
Onderdeel van Dag van de BHV is de verkiezing van de BHV’er van het Jaar. Het is een zoektocht naar het mooiste voorbeeld dat het belang van bedrijfshulpverlening uitstraalt. Met deze nominatie en verkiezing kunnen de hulpverleners nog eens extra worden bedankt voor hun bijzondere inzet. Gedurende het jaar kunnen nominaties worden ingestuurd voor kandidaten, die in de afgelopen jaren hun schouders onder de BHV-organisatie hebben gezet.
Een onafhankelijke jury bepaalt wie deze titel met de Award en geldprijs in de wacht sleept en reikt deze uit op 1 november 2021.

    Cart