Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 6 november 2023

BHV’er van het jaar: april

Verkiezing geopend!

Wij doen mee:

Meld je deelname aan!

Toolkit: september

Toolkit beschikbaar

1e maandag van november

Dag van de BHV

Wall of Fame

#DVDBHV

BHV en 112, daar red je een leven mee

Een ongeluk… Brand… Iemand krijgt een hartstilstand… Wat er ook gebeurt: die éérste minuten zijn cruciaal voor het slachtoffer. Natuurlijk bel je 112 en komt er zo snel mogelijk professionele hulp. Maar wat je in die eerste minuten doet om iemand te helpen, kan een kwestie zijn van leven of dood. Of van zwaar letsel of volledig herstel. Hoe handel jij?

Wat als je zelf slachtoffer bent? Je krijgt een beroerte. Of bent betrokken bij een ongeluk. Hoe zou jíj dan willen dat omstanders jou helpen? Precies; kalm en effectief. Zodat de kans op blijvend letsel zo klein mogelijk is. Zodat je kunt herstellen. Zodat je overlééft. Wat als jij dit nu ook voor een ander kunt betekenen? Dat kan. Als BHV’er.  Door hulp te verlenen vóór 112 arriveert: de cruciale minuten!

Dit thema benadrukt het belang van BHV voor iedereen: thuis, werk en op straat. We doen een beroep op de motivatie van niet-BHV’ers om zelf ook in actie te komen. En we maken het belang van BHV in het publieke domein zichtbaar. Juist daar zijn het vaak de BHV’ers die een cruciale rol spelen voordat de professionele hulpverlening arriveert. We dagen organisaties uit om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Ook dit jaar komt er een speciale leaflet in de Toolkit om dit thema bespreekbaar te maken. Sylvester Bennema, voorzitter Stichting Dag van de BHV

Doe jij ook mee?
Ben je verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening binnen je organisatie en zie je dat de veranderende kantoorbezetting ook op dit vlak wat van je vraagt? Ben je een BHV’er, die zich realiseert dat je hulp zich niet hoeft te beperken tot de werkvloer, maar dat je ook thuis of op straat van grote meerwaarde kunt zijn? Of heb je wel eens met de gedachte gespeeld dat het fijn zou zijn om te kunnen reanimeren en hulp te kunnen bieden voor je gezin of in de woonomgeving? Dan spreken we jou aan om dit thema dit jaar onder de aandacht te brengen van iedereen in je omgeving: doe mee!!

Op de eerste maandag van november zetten we de BHV’ers in het zonnetje en vragen we samen met veel bedrijven, organisaties en instellingen op de werkvloer aandacht, respect en waardering voor bedrijfshulpverlening. De Dag van de BHV kent ieder jaar een thema dat de rode draad vormt voor de verschillende uitingen en activiteiten. In aanloop naar de Dag organiseren we verschillende activiteiten met als hoogtepunt de Dag van de BHV.

BHV-van-het-jaar

BHV’er van het jaar

Wie nomineer jij voor de eretitel ‘BHV’er van het Jaar’

Promotiepakket

Toolkit 2022

Maak gebruik van de campagnematerialen

Broodje-BHV

Broodje BHV

Het lekkerste broodje BHV, bedenk jij dit jaar hét recept?

Wij-doen-mee

Wij doen mee

Laat zien dat #DvdBHV ook bij jullie op de agenda staat

Dag van de BHV
Wall-of-fame

Wall of Fame

Bekijk hier de aansprekende en inspirerende voorbeelden

Het laatste nieuws

    Cart