Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

BHV’er van het jaar: april

Verkiezing geopend!

Wij doen mee:

Meld je deelname aan!

Toolkit: september

Toolkit beschikbaar

1e maandag van november

Dag van de BHV

Wall of Fame

#DVDBHV

BHV, als elke seconde telt!

Bij een hartstilstand raken na 4 tot 6 minuten hersencellen onherstelbaar beschadigd. Bij een brand kan binnen 3 tot 5 minuten de hele ruimte in lichterlaaie staan. Bij een slagaderlijke bloeding ben je zonder hulp dood na 5 tot 10 minuten. Gemiddeld duurt het 8 tot 10 minuten voordat er professionele hulpverlening is. Hoe veilig reken jij jezelf? Gelukkig zijn er BHV’ers. Op het werk én op straat.

Wat als je zelf slachtoffer bent? Je krijgt een beroerte. Of bent betrokken bij een ongeluk. Hoe zou jíj dan willen dat omstanders jou helpen? Precies; kalm en effectief. Zodat de kans op blijvend letsel zo klein mogelijk is. Zodat je kunt herstellen. Zodat je overlééft. Wat als jij dit nu ook voor een ander kunt betekenen? Dat kan. Als BHV’er.  Door hulp te verlenen vóór 112 arriveert: de cruciale minuten!

BHV’ers zijn van levensbelang voor ons allemaal. Zij hebben een cruciale rol voordat de ambulance of brandweer arriveert. Zij kunnen het verschil maken tussen leven en dood. Tussen levenslang letsel of probleemloos herstel. Door in de eerste minuten daadkrachtig te handelen, als elke seconde telt. Te reanimeren, te ontruimen of druk uit te oefenen op een wond. Want tegen de tijd dat de professionele hulpverlening er is, is er sowieso al onherstelbare schade. Dit doen BHV’ers ook voor jou, jouw kinderen en jouw ouders. Wat doe jij bij een calamiteit? En hoe zou jij je voelen als je níet kon helpen? Zorg dat dat jou niet overkomt én zorg dat jou niets overkomt! BHV, doe je mee?

Ik help jou. Help jij mij? Word BHV’er!

Hartfalen – situatie 1 zonder BHV 

Paul krijgt hartfalen. Er is geen adequate hulpverlening in buurt. Omstanders blijven bij het slachtoffer, maar weten niet goed wat te doen. Ze wachten op de ambulance. Terwijl de seconden op de klok wegtikken, krijgen de hersenen van Paul al zo lang geen zuurstof dat de kans op hersenschade vrij groot is. Als hij het al overleeft. Gelukkig komt Paul op tijd aan in het ziekenhuis. Hij moet daar twee weken blijven, om te herstellen. Voordat hij weer kan werken, moet hij 4 maanden re-integreren. Paul wordt nooit meer de oude, hij blijft altijd gedeeltelijk arbeidsongeschikt.  

Hartfalen – situatie 2 met BHV

Paul krijgt hartfalen. Er is een BHV’er in de buurt die direct gaat reanimeren. Hierdoor pompt het bloed en de zuurstof rond in het lichaam van Paul. De BHV’er reanimeert totdat de ambulancemedewerkers het overnemen. Paul komt aan in het ziekenhuis, maar mag twee dagen erna weer naar huis. Daar herstelt hij nog een weekje, voordat hij weer aan het werk gaat. Paul is weer de oude en heeft geen blijvende klachten of letsel.  
 
Dit gebeurt in Nederland iedere dag. Zowel situatie 1 als situatie 2. Voor welke situatie zou jij kiezen, als slachtoffer én als omstander? Ga voor situatie 2, kies voor BHV! 

Doe jij ook mee?
Ben je verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening binnen je organisatie? Ben je een BHV’er, die zich realiseert dat je hulp zich niet hoeft te beperken tot de werkvloer, maar dat je ook thuis of op straat van grote meerwaarde kunt zijn? Dan spreken we jou aan om dit thema dit jaar onder de aandacht te brengen van iedereen in je omgeving: doe mee! Niet omdat het moet vanuit de wet, maar omdat je het wilt!

Heb je wel eens met de gedachte gespeeld dat het fijn zou zijn om te kunnen reanimeren en hulp te kunnen bieden voor je gezin of in de woonomgeving? Twijfel je nog of BHV iets voor jou is? Lees dan meer. 

Op de eerste maandag van november zetten we de BHV’ers in het zonnetje en vragen we samen met veel bedrijven, organisaties en instellingen op de werkvloer aandacht, respect en waardering voor bedrijfshulpverlening. De Dag van de BHV kent ieder jaar een thema dat de rode draad vormt voor de verschillende uitingen en activiteiten. In aanloop naar de Dag organiseren we verschillende activiteiten met als hoogtepunt de Dag van de BHV.

BHV-van-het-jaar

BHV’er van het jaar

Wie nomineer jij voor de eretitel ‘BHV’er van het Jaar’

Promotiepakket

Toolkit

Maak gebruik van de campagnematerialen

Broodje-BHV

Broodje BHV

Het lekkerste broodje BHV, bedenk jij dit jaar hét recept?

Wij-doen-mee

Wij doen mee

Laat zien dat #DvdBHV ook bij jullie op de agenda staat

Dag van de BHV
Wall-of-fame

Wall of Fame

Bekijk hier de aansprekende en inspirerende voorbeelden

Het laatste nieuws

    Cart