Nog maar: 341 dagen

Dag van de BHV op 6 november 2023

BHV’er van het jaar: 15 april 2022

Verkiezing geopend!

Broodje BHV: voor 1 augustus 2022

Deel je recept!

Toolkit: 26 augustus 2022

Toolkit beschikbaar

wij doen mee:

Meld je deelname aan!

Wall of Fame

#DVDBHV

Activiteiten Dag van de BHV

Op de eerste maandag van november zetten we de BHV’ers in het zonnetje en vragen we samen met veel bedrijven, organisaties en instellingen op de werkvloer aandacht, respect en waardering voor bedrijfshulpverlening. De Dag van de BHV kent ieder jaar een thema dat de rode draad vormt voor de verschillende uitingen en activiteiten. In aanloop naar de Dag organiseren we verschillende activiteiten met als hoogtepunt de Dag van de BHV.

Thema 2022: “Werk, thuis, op straat: hoe veilig ben jij?”

Dit thema haakt in op de nieuwe balans na corona; steeds meer bedrijven blijven hybride werken, dit raakt de driehoek thuis, werk en op straat. Ook in relatie tot veiligheid, bedrijfshulpverlening en zelfredzaamheid. We dagen organisaties uit om de veiligheid in de driehoek onder de aandacht te brengen. Het speciale leaflet uit de Toolkit maakt het makkelijk om dit bespreekbaar te maken. 

Corona heeft ons in de afgelopen twee jaar voor uitdagingen gesteld. Ook met betrekking tot onze werkomgeving. Voor zover mogelijk heeft een groot deel vanuit huis gewerkt en ook nu het virus geen directe bedreiging meer vormt blijft men gedeeltelijk vanuit huis werken. Steeds meer organisaties kiezen dus voor hybride werken, maar hoe doen we dat veilig en gezond?

Het thema dit jaar stelt deze vraag aan de orde, want veilig willen we allemaal zijn, zowel thuis als op het werk en ook op straat. En gezien het feit dat we altijd even op de professionele hulptroepen van politie, brandweer en ambulance moeten wachten, is het een geruststellend idee dat er BHV’ers zijn, die in deze cruciale mintuten in actie komen.

Dus: Help je mee? Ben je verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening binnen je organisatie en zie je dat de veranderende kantoorbezetting ook op dit vlak wat van je vraagt? Ben je een BHV’er, die zich realiseert dat je hulp zich niet hoeft te beperken tot de werkvloer, maar dat je ook thuis of op straat van grote meerwaarde kunt zijn? Of heb je wel eens met de gedachte gespeeld dat het fijn zou zijn om te kunnen reanimeren en hulp te kunnen bieden voor je gezin of in de woonomgeving? Dan spreken we jou aan om dit thema dit jaar onder de aandacht te brengen van iedereen in je omgeving: Help mee!!

We dagen organisaties en BHV’ers uit om dit jaar na te denken over hoe we het in deze dynamische werkwijze voor iedereen veilig kunnen maken. Het hybride werken vergt van ons dat we in alle omstandigheden zo veilig mogelijk zijn en dat we hebben nagedacht wat er moet gebeuren bij een incident: zowel als je thuis (aan het werk) bent of op kantoor of onderweg. Want met een goed plan maak je de wereld veiliger!

BHV-van-het-jaar

BHV’er van het jaar

Wie nomineer jij voor de eretitel ‘BHV’er van het Jaar’

Promotiepakket

Toolkit 2022

Maak gebruik van de campagnematerialen

Broodje-BHV

Broodje BHV

Het lekkerste broodje BHV, bedenk jij dit jaar hét recept?

Wij-doen-mee

Wij doen mee

Laat zien dat #DvdBHV ook bij jullie op de agenda staat

Dag van de BHV
Wall-of-fame

Wall of Fame

Bekijk hier de aansprekende en inspirerende voorbeelden

Het laatste nieuws

    Cart