Nog maar: 341 dagen

Dag van de BHV op 6 november 2023

Mediaberichten

Artikel AD – Redder in nood

Artikel AD 09-11-2022 Redder in nood Abdelmaiyd: ‘Atie keek de dood in de ogen’. Zijn gele hesje heeft inmiddels wat weg van een superheldencape. Met twee buikstoten lanceerde bedrijfshulpverlener Abdelmaiyd Salah nét op tijd een hompje taaie biefstuk uit de keel van zijn collega Atie Steendijk. Maar haar leven is niet het enige dat hij dit jaar heeft gered. “De teller staat dit jaar al op drie.”

Vakblad Veiligheid

Artikel Vakblad Veiligheid over de Verkiezing BHV’er van het Jaar 2022

Omroep West interviewt de BHV’er van het Jaar 2022

DELFT – Tijdens een diner van de ondernemingsraad van Rijkswaterstaat verslikte Atie van Steendijk zich in een stukje vlees. Ze kreeg geen lucht meer en elke keer als ze ademhaalde zakte het stukje vlees dieper in haar keel. Bedrijfshulpverlener Abdelmaiyd Salah greep snel in en paste de heimlichgreep toe. Na twee stoten kon Atie weer ademhalen. Onder meer door deze daad is Abdelmaiyd maandag uitgeroepen tot bhv’er van het jaar. 

De 10e editie van de Dag van de BHV in de media

Ook in de media werd aandacht besteed aan het jubileumjaar van de Dag van de BHV.  De hoogtepunten kun je hier zien en beluisteren!

Fouten maken mág! Dat is juist belangrijk als het om veiligheid gaat

“Weet je dat 80% van de ongelukken gebeurt vanwege gedrag?” luidt de binnenkomer van Joyce. Tachtig procent. Die 80 moet je even tot je door laten dringen. Deze conclusie heeft het ministerie van SZW getrokken uit een eerder gehouden eigen onderzoek en was de aanleiding voor een verdergaand onderzoek door Joyce. Het onderzoek gaat over veilig gedrag en hoe mensen hiertoe te motiveren. Menig BHV’er zal herkennen dat met een ontruimoefening niet altijd iedereen even soepel de instructies opvolgt. Terwijl iedereen toch ook zou moeten snappen dat het mede in het eigen belang is dat dit soort oefeningen wordt gehouden?

Landelijke Dag van de BHV komt eraan!

Eigenlijk staan we er nooit zo bij stil. Er gebeurt iets en er is direct hulp, 24/7, waar u ook bent. Is dat wel zo vanzelfsprekend?

Vakmedianet

Veilig werken De impact van het coronavirus op het bedrijfsleven is groot. Ook voor BHV’ers: zij moeten van tevoren goed nadenken over de risico’s van hun inzet.

Alie van der Wal genomineerd voor BHV’er van het jaar

Alie van der Wal van HZPC in Joure is samen met 19 andere mensen genomineerd voor de titel ‘BHV’er van het jaar’. Maandag 5 november is het de Dag van de BHV’er. Op deze dag wordt bekendgemaakt wie er heeft gewonnen.

Praktijkblad Veiligheid & Preventie

De eerste maandag van november komt er weer aan. En daarmee ook de zevende Dag van de BHV. Geen gezamenlijk evenement in een grote hal, maar aandacht voor dit belangrijke onderwerp op de plaats waar het echt telt: honderden werkvloeren verspreid over het hele land.

Het laatste nieuws

    Cart