Dag van de BHV op 7 november 2022

Nog maar: %D dagen

Mediaberichten

De 10e editie van de Dag van de BHV in de media

Ook in de media werd aandacht besteed aan het jubileumjaar van de Dag van de BHV.  De hoogtepunten kun je hier zien en beluisteren!

Fouten maken mág! Dat is juist belangrijk als het om veiligheid gaat

“Weet je dat 80% van de ongelukken gebeurt vanwege gedrag?” luidt de binnenkomer van Joyce. Tachtig procent. Die 80 moet je even tot je door laten dringen. Deze conclusie heeft het ministerie van SZW getrokken uit een eerder gehouden eigen onderzoek en was de aanleiding voor een verdergaand onderzoek door Joyce. Het onderzoek gaat over veilig gedrag en hoe mensen hiertoe te motiveren. Menig BHV’er zal herkennen dat met een ontruimoefening niet altijd iedereen even soepel de instructies opvolgt. Terwijl iedereen toch ook zou moeten snappen dat het mede in het eigen belang is dat dit soort oefeningen wordt gehouden?

Landelijke Dag van de BHV komt eraan!

Eigenlijk staan we er nooit zo bij stil. Er gebeurt iets en er is direct hulp, 24/7, waar u ook bent. Is dat wel zo vanzelfsprekend?

Vakmedianet

Veilig werken De impact van het coronavirus op het bedrijfsleven is groot. Ook voor BHV’ers: zij moeten van tevoren goed nadenken over de risico’s van hun inzet.

Alie van der Wal genomineerd voor BHV’er van het jaar

Alie van der Wal van HZPC in Joure is samen met 19 andere mensen genomineerd voor de titel ‘BHV’er van het jaar’. Maandag 5 november is het de Dag van de BHV’er. Op deze dag wordt bekendgemaakt wie er heeft gewonnen.

Praktijkblad Veiligheid & Preventie

De eerste maandag van november komt er weer aan. En daarmee ook de zevende Dag van de BHV. Geen gezamenlijk evenement in een grote hal, maar aandacht voor dit belangrijke onderwerp op de plaats waar het echt telt: honderden werkvloeren verspreid over het hele land.

Een bedrijfshulpverlener doet het niet voor zichzelf

Op de ‘Dag van de BHV’ wordt vandaag aandacht gevraagd voor de inzet van de bedrijfshulpverleners. Doel van de dag is om meer besef te kweken en waardering uit te spreken voor BHV’ers.

Radio Steunkous Amsterdam

Federico Beccia is coördinator EHBO-cursussen van het Rode Kruis. Hij geeft in de studio interessante achtergrond informatie. Aan de telefoon is winnaar Ad Geluk. Hij is 3 november uitgeroepen tot bedrijfshulpverlener 2014. Meneer Meulenbrug is van een steiger gevallen.

Bij RTV Utrecht

Luister hier het fragment!

Het laatste nieuws

    Cart