Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

Ambassadeur Tijs van Lieshout, voorzitter Brandweer Nederland

Tijs van Lieshout (voorzitter Brandweer Nederland) nieuwe ambassadeur van Dag van de BHV

AMERSFOORT– Tijs van Lieshout, onder andere voorzitter van Brandweer Nederland, neemt de rol als ambassadeur van Dag van de BHV over van Henk van Essen, Korpschef van de Politie. In deze rol zal Tijs van Lieshout zich inzetten om het belang van Bedrijfshulpverlening (BHV) te benadrukken en bewustwording te creëren over de cruciale rol die BHV speelt in noodsituaties.

Al sinds 2016 kan Stichting Dag van de BHV rekenen op de steun van de Politie. De eerste jaren was Erik Akerboom actief als ambassadeur en vanaf 2020 nam zijn opvolger Henk van Essen deze rol op zich. “Zeven jaar is een mooi moment om het stokje over te dragen”, zegt korpschef Van Essen: “Vanuit de Politie hebben wij het belang van BHV in het publieke domein gesteund. Iedere dag opnieuw ervaren wij vanuit ons werk de meerwaarde van BHV’ers; zij verdienen onze waardering en support, want zij kunnen het verschil maken als het er werkelijk op aankomt! Ik zie in Tijs van Lieshout een waardevolle opvolger als ambassadeur.”

Stichting Dag van de BHV is de Politie erkentelijk voor de inzet van deze twee ambassadeurs en dankt hen voor de steun en betrokkenheid bij het uitdragen van het belang van BHV in het publieke domein. Daarom vindt de Stichting het bijzonder waardevol dat de Politie nog wel als partner verbonden blijft.

Nieuwe ambassadeur
Tijs van Lieshout, commandant/directeur van Amsterdam-Amstelland en voorzitter Brandweer Nederland, neemt het stokje met genoegen over. Tijs: “Bedrijfshulpverleners zijn een belangrijk onderdeel van een (brand)veilige (werk)omgeving, ook voor ons als brandweermensen. Daarom is het mooi dat ik als nieuwe ambassadeur mijn waardering extra kan laten blijken. BHV’ers kunnen echt het verschil maken, zeker in de eerste minuten wanneer de brandweer en ander hulpverleners nog niet ter plaatse zijn. Bijvoorbeeld door eerste hulp te verlenen of snel te ontruimen. Cruciaal en waardevol is de rol van de BHV.”

Stichting Dag van de BHV is blij met deze nieuwe ambassadeur en kijkt vol vertrouwen uit naar deze samenwerking.

Het laatste nieuws

Over de Dag

Stichting Dag van de BHV is er om waardering voor en het besef van het belang van de bedrijfshulpverleners (BHV’ers) over te brengen, zowel op de werkvloer als in het publieke domein.

Lees verder >

image-bhv-in-de-praktijk-footer

BHV in de Praktijk

magazine-dagvandebhv

Magazine

Activiteiten

BHVer-van-het-jaar
Toolkit
Broodje-BHV
Wij-doen-mee
Wall-of-fame
    Cart