Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

Jody Elburg verkozen tot BHV’er van het Jaar 2021

AMERSFOORT– Jody Elburg, werkzaam bij Intersnack in Doetinchem, mag zich BHV’er van het Jaar 2021 noemen. Hij volgt hiermee Rob de Ruijter uit Amsterdam op. Sylvester Bennema, juryvoorzitter en voorzitter Stichting Dag van de BHV, verraste Jody Elburg vanochtend telefonisch met de uitslag. De officiële en feestelijke uitreiking vindt vanmiddag om 14.00 uur plaats bij Intersnack in Doetinchem.

Voor het 10e jaar op rij staat de eerste maandag van november binnen ruim 900 organisaties in het teken van de Dag van de BHV. Op die dag wordt speciale aandacht en waardering gevraagd voor de inzet van de circa 500.000 bedrijfshulpverleners in Nederland.
De BHV’ers worden in het zonnetje gezet en niet-BHV’ers worden bewust gemaakt van het belang van bedrijfshulpverlening.

Verkiezing ‘BHV’er van het Jaar 2021’
De verkiezing ‘BHV’er van het Jaar’ is een belangrijk onderdeel van de Dag van de BHV. De verkiezing richt zich op een inzet van de bedrijfshulpverlener tijdens een daadwerkelijke calamiteit en de bijdrage die men levert voor de veiligheid op de werkvloer. Deze eretitel wordt in 2021 toegekend aan Jody Elburg, Assistent Team Lead en Ploegleider BHV, voor zowel zijn inzet als BHV’er op de werkvloer van Intersnack als bij incidenten op straat.

BHV’er ben je op de werkvloer en daarbuiten. Dit blijkt onder andere uit een incident afgelopen juni waarbij Jody samen met twee mede-BHV’ers een collega succesvol heeft gereanimeerd. Artsen uit het ziekenhuis hebben hem achteraf gecomplimenteerd met zijn adequate en vakkundige optreden. Maar ook buiten de werkvloer neemt Jody zijn verantwoordelijkheid; zo verleende hij hulp na een aanrijding op de openbare weg, totdat de hulpdiensten arriveerden.

Uit het juryoordeel
Jody wil dat zijn collega’s zich veilig voelen op het werk en dat er bij calamiteiten, groot en klein, altijd iemand is die hiervoor voldoende opgeleid is. Met zijn sterke intrinsieke motivatie en daadkrachtig optreden is Jody als ploegleider BHV het boegbeeld voor veiligheid binnen het productieteam. Kortom Jody is een collega om trots op te zijn en waarvan je met recht kunt zeggen: BHV, daar red je levens mee!”

Met een speciale videoboodschap bedankt Henk van Essen, Korpschef van Politie én ambassadeur van Dag van de BHV, hem op persoonlijke wijze. Van Essen: “De nabijheid, alertheid en professionaliteit van bedrijfshulpverleners kan het verschil betekenen tussen leven en dood.”

Vanmiddag ontvangt Jody Elburg de kristallen Award en een cheque van €1.000,- uit handen van de juryvoorzitter. Ook ontvangt hij een cheque van €1.000,- die hij kan inzetten voor een goed doel, gerelateerd aan hulpverlening. De Dag van de BHV is trots op een winnaar die zijn sporen heeft verdiend als BHV’er op de werkvloer en die ook op straat handelend weet op te treden.

Het laatste nieuws

Over de Dag

Stichting Dag van de BHV is er om waardering voor en het besef van het belang van de bedrijfshulpverleners (BHV’ers) over te brengen, zowel op de werkvloer als in het publieke domein.

Lees verder >

image-bhv-in-de-praktijk-footer

BHV in de Praktijk

magazine-dagvandebhv

Magazine

Activiteiten

BHVer-van-het-jaar
Toolkit
Broodje-BHV
Wij-doen-mee
Wall-of-fame
    Cart