Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

Levens redden buiten de werkvloer
Spencer Zwier (Gemeente Boekel) verkozen tot BHV’er van het jaar 2023

AMERSFOORT– Spencer Zwier, werkzaam als bode bij Gemeente Boekel, werd vandaag verkozen tot BHV’er van het jaar 2023. Hij redde het leven van een man tijdens de carnaval festiviteiten. Daarnaast zet hij zich altijd vol enthousiasme in voor de BHV-organisatie. Op een positieve manier draagt hij het belang van BHV uit in de organisatie.

Spencer werd genomineerd door zijn collega Pascal van Os: “Vlak voor de sleuteloverdracht van carnaval kreeg een man een hartstilstand. Hij zakte in elkaar. Omstanders kwamen naar het gemeentehuis voor hulp. Spencer heeft meteen de AED gepakt en is zonder twijfel begonnen met reanimeren, totdat de ambulance arriveerde en de professionals het overnamen. Deze man heeft het overleefd en is daar natuurlijk ontzettend dankbaar voor. Spencer en ik zijn samen nog bij hem op bezoek geweest, dat was erg emotioneel. Daarnaast doet hij veel voor de BHV-organisatie. Bijvoorbeeld het regelen en op orde houden van de benodigdheden, zoals hesjes, batterijen en portofoons. Maar ook de communicatie over BHV verzorgt hij. Wat doet hij eigenlijk niet?”

Deze daadkrachtige actie, in combinatie met zijn enthousiaste inzet als bedrijfshulpverlener, overtuigde de jury: “Spencer Zwier heeft laten zien dat hij ook buiten de werkvloer zijn BHV-kwaliteiten inzet en hiermee een leven redt. Dat past mooi bij het thema van dit jaar: “‘BHV en 112, daar red je een leven mee’. Hulpverlening doe je niet voor jezelf, maar voor anderen. En dat doe je niet maar op één plek, maar overal. Ook in het publieke domein.”

De BHV’er van het jaar ontvangt een award en een cheque van € 1.000.- Daarnaast krijgt hij een cheque van €1.000,- om te doneren aan een goed doel gerelateerd aan hulpverlening.

Genomineerd: Rene Korbijn van Cosun Beetcompany
Naast Spencer willen we ook nog twee andere genomineerden extra aandacht geven. Waaronder Rene Korbij, van Cosun Beetcompany. De fanatieke inzet van Rene als ploegleider BHV is een groot voorbeeld voor alle BHV’ers. Hierbij zet hij ook zijn ervaring als bevelvoerder van de vrijwillige brandweer in. Daarnaast is Rene het afgelopen jaar twee keer in actie gekomen bij een reanimatie. Tot slot coördineert hij de oefeningen van Cosun BHV, de vrijwillige brandweer en ambulancezorg. Dit is van grote waarde, omdat het de samenwerking tussen deze verschillende diensten bevordert. Een BHV’er die goud waard is dus!

Genomineerd: BHV-team van G4S Safety
Deze nominatie sprong eruit omdat het niet ging om één persoon, maar om een compleet BHV-team. Eind mei kreeg een medewerker van G4S Safety een hartstilstand in de technische ruimte. Koos Wigboldy, Jolanda Boomsma en Jolanda de Jong hebben snel en professioneel de reanimatie opgestart en een AED aangesloten, en zo het leven van deze collega gered. Hij heeft een tijdje in het ziekenhuis gelegen, maar gelukkig gaat het herstel voorspoedig en is hij weer gedeeltelijk aan het werk. Zonder Koos en zijn team was deze collega er niet meer geweest.

Waardering voor BHV’ers
Spencer Zwier is de 12e BHV’er van het jaar, een verkiezing die jaarlijks wordt gehouden op de Dag van de BHV, elke eerste maandag van november. “Op deze dag vragen we speciale aandacht en waardering voor de inzet van de circa 500.000 bedrijfshulpverleners in Nederland. Deze BHV’ers doen dat niet voor zichzelf, zij zetten zich juist in voor een ander. Een dag om BHV’ers in het zonnetje te zetten en niet-BHV’ers te laten merken hoe belangrijk BHV is”, aldus Sylvester Bennema van Stichting Dag van de BHV.

Het laatste nieuws

Over de Dag

Stichting Dag van de BHV is er om waardering voor en het besef van het belang van de bedrijfshulpverleners (BHV’ers) over te brengen, zowel op de werkvloer als in het publieke domein.

Lees verder >

image-bhv-in-de-praktijk-footer

BHV in de Praktijk

magazine-dagvandebhv

Magazine

Activiteiten

BHVer-van-het-jaar
Toolkit
Broodje-BHV
Wij-doen-mee
Wall-of-fame

Jody Elburg verkozen tot BHV’er van het Jaar 2021

AMERSFOORT– Jody Elburg, werkzaam bij Intersnack in Doetinchem, mag zich BHV’er van het Jaar 2021 noemen. Hij volgt hiermee Rob de Ruijter uit Amsterdam op. Sylvester Bennema, juryvoorzitter en voorzitter Stichting Dag van de BHV, verraste Jody Elburg vanochtend telefonisch met de uitslag. De officiële en feestelijke uitreiking vindt vanmiddag om 14.00 uur plaats bij Intersnack in Doetinchem.

Voor het 10e jaar op rij staat de eerste maandag van november binnen ruim 900 organisaties in het teken van de Dag van de BHV. Op die dag wordt speciale aandacht en waardering gevraagd voor de inzet van de circa 500.000 bedrijfshulpverleners in Nederland.
De BHV’ers worden in het zonnetje gezet en niet-BHV’ers worden bewust gemaakt van het belang van bedrijfshulpverlening.

Verkiezing ‘BHV’er van het Jaar 2021’
De verkiezing ‘BHV’er van het Jaar’ is een belangrijk onderdeel van de Dag van de BHV. De verkiezing richt zich op een inzet van de bedrijfshulpverlener tijdens een daadwerkelijke calamiteit en de bijdrage die men levert voor de veiligheid op de werkvloer. Deze eretitel wordt in 2021 toegekend aan Jody Elburg, Assistent Team Lead en Ploegleider BHV, voor zowel zijn inzet als BHV’er op de werkvloer van Intersnack als bij incidenten op straat.

BHV’er ben je op de werkvloer en daarbuiten. Dit blijkt onder andere uit een incident afgelopen juni waarbij Jody samen met twee mede-BHV’ers een collega succesvol heeft gereanimeerd. Artsen uit het ziekenhuis hebben hem achteraf gecomplimenteerd met zijn adequate en vakkundige optreden. Maar ook buiten de werkvloer neemt Jody zijn verantwoordelijkheid; zo verleende hij hulp na een aanrijding op de openbare weg, totdat de hulpdiensten arriveerden.

Uit het juryoordeel
Jody wil dat zijn collega’s zich veilig voelen op het werk en dat er bij calamiteiten, groot en klein, altijd iemand is die hiervoor voldoende opgeleid is. Met zijn sterke intrinsieke motivatie en daadkrachtig optreden is Jody als ploegleider BHV het boegbeeld voor veiligheid binnen het productieteam. Kortom Jody is een collega om trots op te zijn en waarvan je met recht kunt zeggen: BHV, daar red je levens mee!”

Met een speciale videoboodschap bedankt Henk van Essen, Korpschef van Politie én ambassadeur van Dag van de BHV, hem op persoonlijke wijze. Van Essen: “De nabijheid, alertheid en professionaliteit van bedrijfshulpverleners kan het verschil betekenen tussen leven en dood.”

Vanmiddag ontvangt Jody Elburg de kristallen Award en een cheque van €1.000,- uit handen van de juryvoorzitter. Ook ontvangt hij een cheque van €1.000,- die hij kan inzetten voor een goed doel, gerelateerd aan hulpverlening. De Dag van de BHV is trots op een winnaar die zijn sporen heeft verdiend als BHV’er op de werkvloer en die ook op straat handelend weet op te treden.

Het laatste nieuws

Over de Dag

Stichting Dag van de BHV is er om waardering voor en het besef van het belang van de bedrijfshulpverleners (BHV’ers) over te brengen, zowel op de werkvloer als in het publieke domein.

Lees verder >

image-bhv-in-de-praktijk-footer

BHV in de Praktijk

magazine-dagvandebhv

Magazine

Activiteiten

BHVer-van-het-jaar
Toolkit
Broodje-BHV
Wij-doen-mee
Wall-of-fame
    Cart