Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

Groeiend besef van belang EHBO/BHV na het zien hartfalen tijdens EK-duel

Een kwartier lang was het zaterdagavond 12 juni stil in de Europese huiskamers en cafés tijdens het EK-duel. De beelden van de Deense voetballer Christian Eriksen die, omringd door zijn teamgenoten, werd gereanimeerd zijn de wereld rondgegaan. Mede door het snelle ingrijpen is zijn situatie gelukkig stabiel.

Deze heftige beelden schudden veel mensen wakker. Dat blijkt o.a. uit de toename in het aantal online zoekopdrachten naar uitlegvideo’s over reanimeren. Het thema van de 10e editie van Dag van de BHV: ‘BHV, daar red je levens mee’ krijgt daarmee een extra lading. Iedereen kon zien dat adequaat handelen in een dergelijke situatie het leven van iemand kan redden.

Wat is het een geruststellende gedachte dat je in je werkomgeving mag rekenen op de inzet van BHV collega’s! We roepen iedereen dan ook op om op maandag 1 november aandacht te geven aan het nut en de noodzaak van BHV én extra waardering te tonen voor deze collega’s!

PS via de campagne ‘wij doen mee’ laat je zien dat ook jullie organisatie op 1 november speciale aandacht en waardering toont voor BHV.
    Cart