Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

John Beijersbergen

Maar liefst 23 BHV’ers waren genomineerd en op maandagochtend 29 oktober vertelde juryvoorzitter Sylvester Bennema één van hen dat hij is verkozen tot BHV’er van het Jaar: John Beijersbergen van FMHaaglanden! De officiële prijsuitreiking zal op, hoe kan het ook anders, maandag 5 november Dag van de BHV in Den Haag plaatsvinden.

Close call

De verkiezing was een close call met twee andere genomineerden. Zij zijn geëindigd op een gedeelde tweede plaats met slechts één punt verschil met nummer 1. Het betreft Erik Leunisse, REA college locatie Bartiméus in Ermelo en Peer de Louw, Kempenhaeghe in Heeze. Ook deze twee heren feliciteren wij natuurlijk van harte met de eervolle, prachtige gedeelde 2e plaats!

Juryoordeel

‘De jury van Dag van de BHV roemt niet alleen zijn enthousiasme, maar ook zijn overtuigingskracht. Die overtuigingskracht heeft hij dagelijks nodig bij het ondersteunen van de BHV-organisaties van zeven ministeries. Mede door zijn geweldige inzet en zijn nimmer aflatende, voor een ieder voel- en merkbare enthousiasme voor de bedrijfshulpverlening (hij noemt zichzelf een vakidioot) zet hij BHV serieus op de kaart. Ook daar waar het moeizaam gaat strijdt hij voor de bedrijfshulpverlening. Door zijn aanpak van overleggen en netwerken creëert hij draagvlak bij het management voor de BHV-organisatie. 24/7 100% BHV’er. Ook buiten werktijd is John een en al BHV. Als EHBO-instructeur geeft hij zijn kennis en ook hier weer het enthousiasme voor de hulpverlening, door. De reanimatie van zijn buurman door John is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Hijzelf realiseert zich meer dan ooit: ‘Zo’n echte reanimatie is heel wat anders dan oefenen met een pop.’ Dankzij John zijn snelle actie is het leven van de buurman gered en verkeert hij in blakende gezondheid.
De jury is van oordeel dat, in het verlengde van het genoemde hierboven, zijn continue inzet voor draagvlak op elk niveau binnen de organisatie, zowel juist bij directie en management als ook bij collega’s, en zijn vasthoudendheid om hierin te slagen plus zijn levensreddende reanimatie, John Beijersbergen de titel BHV’er van het Jaar verdient.’

Een eerste reactie van en interview met de kersverse titelhouder is vanaf maandag 29 oktober te lezen op de website van Arbo-Online.


BHV’er van het Jaar John Beijersbergen koos de Stichting Good Bears als zijn goede doel, om de checque aan uit te reiken.

Goed doel 2012: Stichting Good Bears of the World

De Foundation (Stichting) Good Bears of the World is opgericht in 1969 door journalist en radioverslaggever James Ownbey in Honolulu, op Hawaï. Het succes van de inzet van troostende teddyberen bereikte ook Europa en halverwege de jaren negentig werd er door een aantal vriendinnen in Nederland ook een stichting opgericht. De Nederlandse stichting Good Bears of the World was geboren. Sinds haar oprichting heeft de stichting hier ook al duizenden troostberen middels inzet van vrijwilligers en medewerkers van hulpdiensten “op stap” kunnen sturen. Er is nog steeds behoefte aan troost bij kinderen die iets vervelends meemaken dus zal de inzet van deze troostberen nog zeker nodig blijven.

    Cart