Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

Marlies Venema

BHV’er van het Jaar 2019: Gefeliciteerd Marlies Venema

Dit jaar heeft de jury uit 19 unieke en prachtige nominaties de me

este stemmen toegekend aan Marlies Venema van het Elkerliek Ziekenhuis, Communicatieadviseur, actieve BHV’er en BHV-aanspreekpunt (oefeningen, opleidingen en nog veel meer).

We hebben het verdrietige bericht ontvangen dat Marlies Venema op 4 augustus jl. is overleden. We wensen haar naasten veel sterkte toe. 

De ingestuurde nominatie op basis waarvan de inzet van Marlies voor de BHV-organisatie van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond is door de jury gewaardeerd met de eretitel. Het juryrapport luidt:

“De Jury Stichting Dag van de BHV is van oordeel dat Marlies Venema op grond van haar inzet, gedrevenheid en enthousiasme de titel BHV’er van het Jaar 2019 verdient. De belangrijkste overweging van de jury is het feit dat Marlies in meerdere opzichten de steun en toeverlaat is van zowel haar Hoofd BHV als de gehele BHV-organisatie. Marlies zorgt ervoor dat alles dat betrekking heeft op BHV, op rolletjes loopt. Ook vanuit die rol en functie is dit precies hetgeen dat aansluit op het thema van 2019: “Dan vertrouw ik op jou.” Niets is haar teveel, ze heeft een inzet van 110%. Uit de nominatie blijkt de brede betrokkenheid van Marlies bij de veiligheid van personen. Door haar kennis en gedrevenheid levert zij een meer dan belangrijke bijdrage aan het gemotiveerd en enthousiast houden van de BHV’ers van het Elkerliek Ziekenhuis. Zelf is zij sinds 1997 BHV’er en is bij iedere inzet – ook tijdens de avond-, nacht- en weekendoproepen – paraat. Daarnaast instrueert en enthousiasmeert zij haar BHV-collega’s en is zij de drijvende kracht achter oefeningen. De jury stelt dat niet genoeg kan worden benadrukt hoe belangrijk een “motor” is voor het goed functioneren van de BHV-organisatie. Al met al een BHV’er om trots op te zijn en waar je graag op vertrouwt als organisatie.”

Top 3!

Op een eervolle tweede plaats is geëindigd: Giomar Arendsz, Water en Energiebedrijf Aruba, Santa Cruz Aruba. Op een prachtige derde plaats: Gerard van Maurik werkzaam bij Upfield in Rotterdam. Alle namen en de organisatie waarvoor de 19 genomineerden werkzaam zijn.

Goed doel 2019:  De Nederlandse Brandwonden Stichting

De cheque die Marlies Venema mocht uitreiken aan het goede doel, werd in ontvangst genomen door de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Op 16 juli 1971 werd de Brandwonden Stichting opgericht door bevlogen artsen die het niet konden aanzien dat brandwonden zoveel leed en zulke hoge sterftecijfers veroorzaakten. Dankzij de steun van bedrijfsleven en particuliere giften is er in de afgelopen 50 jaar veel geïnvesteerd in onderzoek en het verbeteren van de brandwondenzorg. En met een prachtig resultaat: inmiddels overleven de meeste mensen ernstige brandwonden en behoort Nederland tot een van de landen met de beste brandwondenzorg. Daar zijn we trots op!

    Cart