Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

Rob de Ruijter

BHV’er van het Jaar 2020: Rob de Ruijter, gefeliciteerd!

Rob de Ruijter, makelaar en bedrijfshulpverlener bij Ymere in Amsterdam mag zich ‘BHV’er van het Jaar 2020’ noemen.

Ton Baas, juryvoorzitter en voorzitter Stichting Dag van de BHV, verraste De Ruijter maandagochtend telefonisch met de uitverkiezing uit de eerder gekozen Top 5 genomineerden. Rob redde dit jaar onder werktijd het leven van twee mensen: zo viste hij met collega’s een dame en haar hondje uit het IJ en reanimeerde met succes een fietser na een hartstilstand. Uit het juryoordeel: “De jury is van mening dat hij zeer alert als bedrijfshulpverlener gebruik heeft gemaakt van zijn kennis en vaardigheid om op te treden bij incidenten ook buiten het bedrijf: op straat. Rob de Ruijter is met recht een BHV’er van wie je kunt zeggen: “Dan vertrouw ik op jou.”

Speciale vermelding

Speciale aandacht gaat ook uit naar het team van PostNL dat een prachtige tweede plaats behaalde. Peter van der Sman en Walter van Krieken van PostNL in Den Hoorn wisten samen een calamiteit op kantoor tot een goed einde te brengen. Waar de eerste collega vertrouwen uitstraalde dat zij samen het incident konden aanpakken, groeide de tweede collega uit tot een betrouwbare partner. Twee collega’s waar je op kunt bouwen!

Goed doel 2020: Brandwonden Ziekenhuis in Beverwijk

Voor de cheque die Rob de Ruijter als BHV’er van het Jaar aan een goed doel mocht uitreiken, koos hij het Brandwonden Ziekenhuis in Beverwijk, waar hij als vrijwilliger op de kinderafdeling heeft gewerkt.

Rob de Ruijter BHV’er van het Jaar 2020 overhandigd cheque aan brandwondencentrum

Het Brandwondencentrum neemt een aparte plaats in bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Bijna iedereen is in zijn leven wel eens in aanraking geweest met brandwonden. Meestal is dat van zo’n kleine omvang dat een pleister of eventueel behandeling door de huisarts voldoende is.Wanneer echter de brandwonden te uitgebreid of te diep zijn, of wanneer er bijkomende complicaties zijn, dan is ziekenhuisopname of zelfs opname in een gespecialiseerd centrum noodzakelijk.

De manier waarop brandwonden worden behandeld, hangt van veel factoren af. Zo is een aantal zaken van belang: hoe diep en uitgebreid de brandwonden zijn, de plaats van de brandwonden, de leeftijd en conditie van de patiënt.

Op de website van het Brandwondencentrum is een Brandwondenprotocol Online geplaatst.

Lees verder op de website van het Brandwondencentrum/Rode Kruis Ziekenhuis.

    Cart