Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 6 november 2023

Broodje BHV 2017: de ‘Mississippi’!

Graag stellen wij voor: Tanja van Dijk, eigenaresse van Le Monde Cateringservice uit Dongen!

Tanja: “Het Broodje BHV 2017 heb ik Broodje ‘Mississippi’ genoemd. Mijn bedrijf heet Le Monde, dus voor de naam van een broodje probeer ik altijd met plaatsen of streken te werken en kijk dan naar de oorsprong van een van de ingrediënten. En mierikswortel wordt langs de rivier de Mississippi geteeld, vandaar de naam!.”

Recept Broodje BHV 2017 ‘Mississippi’ :

  • Waldkorn carré (of een ander lekker hard broodje)
  • Sla naar keuze
  • Roomkaas
  • Mierikswortel
  • Runderrookvlees (“ook erg lekker met pastrami!”)
  • Amsterdamse uitjes

Voor de visliefhebber: vervang het runderrookvlees of pastrami door gemarineerde gamba’s (met French herb marinade) of door gerookte makreel. De Amsterdamse uitjes door wakamé en sesamzaadjes.

Voor de vega: vervang de vis door in ketjap gemarineerde tofu.

Het winnende recept krijgt een eigen flyer en wordt vermeld in het magazine Dag van de BHV.

    Cart