Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

Jody Elburg

BHV’er van het Jaar 2021: Jody Elburg, gefeliciteerd!

Jody Elburg, werkzaam bij Intersnack in Doetinchem, mag zich in deze 10e editie van de Dag van de BHV, BHV’er van het Jaar 2021 noemen. Hij volgt hierin Rob de Ruijter (Ymere) op. Jody Elburg werd verrast op deze 1e maandag van november met het telefoontje van de juryvoorzitter over de uitverkiezing. Uit het juryoordeel:
“Jody wil dat zijn collega’s zich veilig voelen op het werk en dat er bij calamiteiten, groot en klein, altijd iemand is die hiervoor voldoende opgeleid is. Met zijn sterke intrinsieke motivatie en daadkrachtig optreden is Jody als ploegleider BHV het boegbeeld voor veiligheid binnen het productieteam. Kortom Jody is een collega om trots op te zijn en waarvan je met recht kunt zeggen: BHV, daar red je levens mee!”.

Vele collega’s en Jody’s echtgenote waren getuigen van de felicitaties van ambassadeur en Korpschef Henk van Essen, de directie van Intersnack en de overhandiging van de Award met de bijhorende cheques bij Intersnack in Doetinchem.

De juryvoorzitter: “BHV, daar red je levens mee! BHV’er ben je niet alleen op je werk maar zeker ook daarbuiten. De BHV’er van het Jaar 2021 Jody Elburg laat zien dat betrokkenheid, kennis en inzet 3 belangrijke pijlers zijn die je in staat stellen om als BHV’er goed te kunnen functioneren er altijd te zijn voor je medemens. Dit blijkt onder andere uit een incident afgelopen juni waarbij Jody samen met twee collega-BHV’ers een collega heeft gereanimeerd. Artsen uit het ziekenhuis hebben achteraf hun complimenten geuit voor het adequate en vakkundige optreden. Maar ook bij incidenten buiten de werkvloer neemt Jody zijn verantwoording; bijvoorbeeld bij een aanrijding op de openbare weg waarbij hij onmiddellijk hulp verleende totdat de hulpdiensten arriveerden. Jody wil dat zijn collega’s zich veilig voelen op het werk en dat er bij calamiteiten, groot en klein, altijd iemand is die hiervoor voldoende opgeleid is. Met zijn sterke intrinsieke motivatie en daadkrachtig optreden is Jody als ploegleider BHV het boegbeeld voor veiligheid binnen het productieteam. Kortom Jody is een collega om trots op te zijn en waarvan je met recht kunt zeggen: BHV, daar red je levens mee!”

Speciale vermelding

Op een prachtige tweede plaats is een team van BHV’ers geëindigd: Het Team Arrestantenzorg van de Politie in Zwolle. Dit team draagt de veiligheidszorg voor mensen die voor de duur van een onderzoek ingesloten zitten in een cellencomplex. Toen een korte maar felle brand uitbrak, wist dit team– met een goede inschatting van de risico’s van rookontwikkeling en de brand –alle ingesloten personen in veiligheid te brengen. Door het snelle en adequate optreden, kon de brandweer zich concentreren op het bestrijden van de brand. Door de betrokkenheid van de medewerkers van het arrestantencomplex is lichamelijk letsel of erger voorkomen. Proficiat!

 

De eervolle derde plaats gaat naar Koos Hartnack, werkzaam als senior adviseur en allround BHV’er bij Rijkswaterstaat Midden Nederland district Noord. Koos kreeg een groot aantal enthousiaste nominaties van zijn collega’s, die hem roemen om zijn jarenlange inzet, zijn humor, inlevingsvermogen en kundigheid. Een voorbeeld voor velen met zijn kordate optreden. Onze felicitaties ook voor deze BHV’er!

Goed doel 2021: Nederlandse Brandwonden Stichting

Voor de cheque die Jody Elburg als BHV’er van het Jaar aan een goed doel mocht uitreiken, koos hij de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Jody vertelt dat hij uit ervaring weet hoe lastig het is om met brandwonden te moeten leven. De pijn, de zichtbaarheid ervan en de consequenties voor de rest van je leven, hebben veel indruk op hem gemaakt. Daarom noemt hij meteen dit goede doel. De Nederlandse Brandwonden Stichting wil brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge daarvan tot een minimum beperken. Daarom zetten zij zich in voor de brandwondenzorg en brandpreventie en zoeken daarbij samenwerking met alle betrokken partijen.

Lees verder op de website van de Nederlandse Brandwondenstichting.

    Cart