Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

Tips

10 Tips voor jouw eigen Dag

10 Tips voor het organiseren van jouw eigen Dag van de BHV: ga meteen aan de slag en doe mee!

Organiseer een brandblusoefening of reanimatie workshop

Organiseer een brandblusoefening of reanimatie workshop
Maak het voor de niet-BHV’ers in je organisatie duidelijk over welke vaardigheden je moet beschikken om snel en adequaat te handelen in een noodsituatie. Hoe? Laat het ze zien in een oefening of een reanimatie workshop. Want, als jou iets overkomt? Wil je dan wachten tot 112 is gearriveerd of ben je blij dat er een BHV’er is die weet hoe de tussenliggende minuten opgevangen kunnen worden? Die cruciale minuten die het verschil kunnen maken tussen leven en dood.

Geef met een stand of workshop extra aandacht aan BHV

Oefen met jouw BHV’ers en deel je ervaringen met andere medewerkers. Met #DvdBHV laten organisaties ons weten hoe zij vorm hebben gegeven aan de Dag van de BHV: deze tips delen we graag ter inspiratie.
Gebruik deze Dag voor een serieuze oefening.
We horen het zo vaak… ontruimingsoefeningen, waarbij medewerkers hun werk, dat telefoontje of die vergadering belangrijker vinden en dan ‘gewoon’ niet mee doen. Dat is niet ‘gewoon’; dat weten degenen die ooit een incident hebben meegemaakt. Uitleggen blijft belangrijk! Op de 1e maandag van november gaan de sirenes niet alleen als test, maar ook om het belang van BHV onder de aandacht te brengen.

Tip: Met een video zet je een spotlight op jouw BHV’ers!

De gemeente Utrecht bedankt alle BHV’ers! De gemeente Utrecht maakte deze bedankvideo om alle BHV’ers in het zonnetje te zetten. De video is op Intranet, YouTube en interne tv schermen vanaf de Dag van de BHV op 7 november 2022 de hele week vertoont. De gemeente Utrecht ondersteunt hiermee het belang van BHV: “Ook als er niet elke dag iets gebeurt, moet je voorbereid zijn en dat is een hele verantwoordelijkheid! Daarom is het fijn dat er BHV’ers zijn!”

Industrieel Museum Zeeland werft nieuwe BHV’ers

Je kunt misschien denken dat er in een museum weinig risico op ongevallen bestaat. Maar als je even wat nadenkt dan is er veel waar de organisatie zich op dient voor te bereiden. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de vrijwilligers.

Hoe veilig ben jij? Doe de quiz!

“Natuurlijk, jou overkomt niets, het is altijd een ander. Dus waarom zou je hier tijd aan besteden? Doe het toch maar even..”
Want weet jij wat je moet doen als je aan het werk bent en je collega plotseling onwel wordt, je ineens rookontwikkeling ziet of het alarm afgaat? Kijk eens om je heen en stel je voor dat een calamiteit zich voordoet.

Escape Room Antes

Antes maakte van de Dag een gehele week en nodigde teams uit voor een Escape room; bekijk hier de video.

‘Die eerste minuten… ik ben er nog’

Cardol: “Ik weet nu dat per week 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen en dat van die 300 er circa 270 overlijden. Ik ben een enorme mazzelaar…”
Goos Cardol vertelt hoe een paar minuten razendsnel handelen het verschil maken en hebben ervoor gezorgd dat hij zijn verhaal kan doen.

Voor 112 is er de BHV

Voormalig Korpschef van politie Erik Akerboom over inzet BHV’ers
Hoe belangrijk de bedrijfshulpverleners zijn voor de professionele hulpverlening, zoals voor de politie, wordt benadrukt door één van de oud-ambassadeurs van Dag van de BHV: korpschef van politie Erik Akerboom. Akerboom: “Wij ervaren telkens weer van nabij hoe belangrijk en nuttig BHV’ers zijn.”

Het laatste nieuws

Over de Dag

Stichting Dag van de BHV is er om waardering voor en het besef van het belang van de bedrijfshulpverleners (BHV’ers) over te brengen, zowel op de werkvloer als in het publieke domein.

Lees verder >

image-bhv-in-de-praktijk-footer

BHV in de Praktijk

magazine-dagvandebhv

Magazine

Activiteiten

BHVer-van-het-jaar
Toolkit
Broodje-BHV
Wij-doen-mee
Wall-of-fame
    Cart