Dag van de BHV op 7 november 2022

Nog maar: %D dagen

Tips

Industrieel Museum Zeeland

Je kunt misschien denken dat er in een museum weinig risico op ongevallen bestaat. Maar als je even wat nadenkt dan is er veel waar de organisatie zich op dient voor te bereiden. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de vrijwilligers.

Als élke seconde telt.. Hoe veilig ben jij?!

“Natuurlijk, jou overkomt niets, het is altijd een ander. Dus waarom zou je hier tijd aan besteden? Doe het toch maar even..”
Want weet jij wat je moet doen als je aan het werk bent en je collega plotseling onwel wordt, je ineens rookontwikkeling ziet of het alarm afgaat? Kijk eens om je heen en stel je voor dat een calamiteit zich voordoet.

Escape Room Antes

Antes maakte van de Dag een gehele week en nodigde teams uit voor een Escape room; bekijk hier de video.

‘Die eerste minuten… ik ben er nog’

Cardol: “Ik weet nu dat per week 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen en dat van die 300 er circa 270 overlijden. Ik ben een enorme mazzelaar…”
Goos Cardol vertelt hoe een paar minuten razendsnel handelen het verschil maken en hebben ervoor gezorgd dat hij zijn verhaal kan doen.

Voor 112 is er de BHV

Voormalig Korpschef van politie Erik Akerboom over inzet BHV’ers
Hoe belangrijk de bedrijfshulpverleners zijn voor de professionele hulpverlening, zoals voor de politie, wordt benadrukt door één van de oud-ambassadeurs van Dag van de BHV: korpschef van politie Erik Akerboom. Akerboom: “Wij ervaren telkens weer van nabij hoe belangrijk en nuttig BHV’ers zijn.”

Video met straatinterview

Video met straatinterview

Het laatste nieuws

Over de Dag

Stichting Dag van de BHV is er om waardering voor en het besef van het belang van de bedrijfshulpverleners (BHV’ers) over te brengen, zowel op de werkvloer als in het publieke domein.

Lees verder >

image-bhv-in-de-praktijk-footer

BHV in de Praktijk

magazine-dagvandebhv

Magazine

Activiteiten

BHVer-van-het-jaar
Toolkit
Broodje-BHV
Wij-doen-mee
Wall-of-fame
    Cart