Nog maar: dagen

Dag van de BHV op 4 november 2024

Archief winnaars

Spencer Zwier (Gemeente Boekel) verkozen tot BHV’er van het jaar 2023

Levens redden buiten de werkvloer: Spencer Zwier (Gemeente Boekel) verkozen tot BHV’er van het jaar 2023
Spencer Zwier, werkzaam als bode bij Gemeente Boekel, werd vandaag verkozen tot BHV’er van het jaar 2023. Hij redde het leven van een man tijdens de carnaval festiviteiten. Daarnaast zet hij zich altijd vol enthousiasme in voor de BHV-organisatie. Op een positieve manier draagt hij het belang van BHV uit in de organisatie. Spencer werd genomineerd door zijn collega Pascal van Os: “Vlak voor de sleuteloverdracht van carnaval kreeg een man een hartstilstand. Hij zakte in elkaar. Omstanders kwamen naar het gemeentehuis voor hulp. Spencer heeft meteen de AED gepakt en is zonder twijfel begonnen met reanimeren, totdat de ambulance arriveerde en de professionals het overnamen. Deze man heeft het overleefd en is daar natuurlijk ontzettend dankbaar voor. Spencer en ik zijn samen nog bij hem op bezoek geweest, dat was erg emotioneel. Daarnaast doet hij veel voor de BHV-organisatie. Bijvoorbeeld het regelen en op orde houden van de benodigdheden, zoals hesjes, batterijen en portofoons. Maar ook de communicatie over BHV verzorgt hij. Wat doet hij eigenlijk niet?”
Deze daadkrachtige actie, in combinatie met zijn enthousiaste inzet als bedrijfshulpverlener, overtuigde de jury: “Spencer Zwier heeft laten zien dat hij ook buiten de werkvloer zijn BHV-kwaliteiten inzet en hiermee een leven redt. Dat past mooi bij het thema van dit jaar: “‘BHV en 112, daar red je een leven mee’. Hulpverlening doe je niet voor jezelf, maar voor anderen. En dat doe je niet maar op één plek, maar overal. Ook in het publieke domein.”

Abdelmaiyd Salah

Felicitaties voor Abdelmaiyd Salah, BHV’er van het Jaar 2022! Abdelmaiyd Salah, werkzaam bij Rijkswaterstaat op de afdeling Centrale Informatie Voorziening in Delft, werd verkozen tot BHV’er van het jaar 2022. Hij redde het leven van zijn collega door de Heimlich-greep toe te passen. Bovendien heeft hij tijdens corona extra op kantoor gewerkt, waardoor hij veilig werken mogelijk maakte voor collega’s die echt niet thuis konden werken. Op een positieve manier draagt hij het belang van BHV uit in de organisatie.

Jody Elburg

Jody Elburg, werkzaam bij Intersnack in Doetinchem, mag zich in deze 10e editie van de Dag van de BHV, BHV’er van het Jaar 2021 noemen. Hij volgt hierin Rob de Ruijter (Ymere) op. Jody Elburg werd verrast op deze 1e maandag van november met het telefoontje van de juryvoorzitter over de uitverkiezing. Uit het juryoordeel:
“Jody wil dat zijn collega’s zich veilig voelen op het werk en dat er bij calamiteiten, groot en klein, altijd iemand is die hiervoor voldoende opgeleid is.

Rob de Ruijter

BHV’er van het Jaar 2020: Rob de Ruijter, gefeliciteerd! Rob de Ruijter, makelaar en bedrijfshulpverlener bij Ymere in Amsterdam mag zich ‘BHV’er van het Jaar 2020’ noemen.

Marlies Venema

BHV’er van het Jaar 2019: Gefeliciteerd Marlies Venema. Dit jaar heeft de jury uit 19 unieke en prachtige nominaties de meeste stemmen toegekend aan Marlies Venema van het Elkerliek Ziekenhuis, Communicatieadviseur, actieve BHV’er en BHV-aanspreekpunt (oefeningen, opleidingen en nog veel meer).

Francis Odor

Gefeliciteerd Francis Odor – BHV’er van het Jaar 2018!

Uit 20 unieke en prachtige nominaties heeft de jury van de Verkiezing BHV’er van het Jaar de meeste stemmen toegekend aan Francis Odor, Ploegleider BHV, avondhoofd en werkzaam op de ICU van het Dr. Horacio. E. Oduber Hospital (HOH), Oranjestad – Aruba

Ron Pietersen

BHV’er van het Jaar 2017: Gefeliciteerd Ron Pietersen van KPN, Den Haag! Uit 40 unieke en prachtige nominaties heeft de jury van de Verkiezing BHV’er van het Jaar de meeste stemmen toegekend aan Ron Pietersen, Netwerkbeheerder bij KPN in Den Haag.

Richard Ooms

Richard Ooms van VGZ in Arnhem verkozen tot Bedrijfshulpverlener van het Jaar 2016. De jury heeft Richard Ooms van VGZ verkozen tot BHV’er van het Jaar 2016. Ooms, werkzaam als Projectmanager IT bij de Coöperatie VGZ op het hoofdkantoor in Arnhem, is vanochtend telefonisch om 10.00 uur met deze heuglijke mededeling verrast door Sylvester Bennema, juryvoorzitter van Dag van de BHV.

Maurice Linders

Gefeliciteerd Maurice Linders BHV’er van het Jaar 2015! Uit 32 unieke en prachtige nominaties heeft de jury van de Verkiezing BHV’er van het Jaar de meeste stemmen toegekend aan Maurice Linders, Meewerkend voorman Finishing Department bij MGG Netherlands BV in Tegelen.

Ad Geluk

Gefeliciteerd Ad Geluk BHV’er van het Jaar 2014! Uit maar liefst 37 unieke en prachtige nominaties heeft de jury van de Verkiezing BHV’er van het Jaar de meeste stemmen toegekend aan Ad Geluk, Senior adviseur communicatie en voorlichting bij het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.

Chantal van Schaagen

BHV’er van het Jaar 2013 Maandag 4 november reisde de afvaardiging namens de organisatie van Dag van de BHV af naar het noorden van het land. Daar werkt Chantal van Schaagen in Groningen, bij DUO. Daar is zij samen met de BHV-collega’s van de Belastingdienst (in hetzelfde pand gevestigd) bedrijfshulpverlener is: ploegleider om precies te zijn.

John Beijersbergen

Maar liefst 23 BHV’ers waren genomineerd en op maandagochtend 29 oktober vertelde juryvoorzitter Sylvester Bennema één van hen dat hij is verkozen tot BHV’er van het Jaar: John Beijersbergen van FMHaaglanden! De officiële prijsuitreiking zal op, hoe kan het ook anders, maandag 5 november Dag van de BHV in Den Haag plaatsvinden.

Het laatste nieuws

    Cart